Annons

E-type: ”Som att komma hem”

Annons

E-typeFoto: Fredrik Etoall

NÖJE På fredag den 2 maj kommer Martin ”E-type”” Eriksson till Skellefteå för att spela ännu en gång.
– Där behöver jag inte sjunga refrängerna – för det gör publiken åt mig, säger han inför spelningen.

Martin Eriksson, även kallad E-type, behöver ingen närmare beskrivning för Skellefteåborna. Och Skellefteå behöver ingen närmare beskrivning för Martin.
– Skellefteå. Det är lätt att förälska sig i den staden. Det är helt klart en topp tre E-type-stad i Sverige, säger han när jag berättat att jag ringer från en tidning härifrån.

Hur många gånger han stått på scen här vet han inte.
– Det känns som att varje turné alltid startat i Skellefteå. Det har varit många spelningar på festival men även på klubbar. Det känns som att komma hem.

Vad är ditt bästa Skellefteå-minne?
– Oj, det går inte att välja ut ett speciellt. Skellefteå är alltid positivt även om det regnar. Där hittar vi alltid på något kul innan och efter spelningarna också. Vi har aldrig tråkigt och det är alltid upptåg mellan oss i bandet.

Kan du avslöja något som hänt?
– Nej, det kan jag inte göra, det känns inte relevant… men vi har hemskt roligt, säger Martin och skrattar.

Det var tidigare i år som E-type kom i kontakt med Skellefteåbandet Hat over Hills som han spelade med på en finlandsfärja.

– Det var riktigt kul. De har lite heavy metal-sound och det tycker jag är kul eftersom det bor en gammal hårdrockare i mig.

Gammal säger du – är det lika kul att spela nu som när du slog igenom för 20 år sedan?
– Just på scenen har jag samma iver som första gången men det finns även baksidor. Det är inte lika spännande att resa som förr. Att vakna bakis på ett hotellrum och veta att man ska resa hem från Sotji är inte så häftigt.

Den 2 maj uppträder han som nämnt med Hat over Hills på Folkparken.

– Det blir fullt kalas. Vi kommer att spela hitsen och jag har med mig körtjejerna så det blir äkta E-type-sound.

Vad har du på gång framöver?
– Jag håller på att inreda en studio vid Mariatorget. Där har jag tänkt hänga tre dagar i veckan och se om det går att göra några nya E-type-låtar, men det får vi se.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons