Annons

Stora hår och världskänd DJ

Annons

tjejerna

SKÖNHET Goodiebags i ingången, frisyrer som utmanar tyngdlagen och en världskänd DJ som uppträder. När 4 future bjuder på show är det fantasin som sätter gränserna.

Christina Aguileras inspelade stämma studsar mellan väggarna i Folkparken samtidigt som fem modeller gläntar på ett svart skynke och kliver fram på scenen. Långa ben och höga klackar tar sig fram längs ett t-format podie och Aguilera fortsätter sjunga om en känsla hon aldrig haft förut. Det är söndag eftermiddag och mindre än en vecka kvar till den hårshow tjejerna som sitter bredvid mig har planerat i ett halvårs tid. Idag har de genrep.

– Det blir mer cirkus och show än bara visning, berättar Jennifer Andersson som tillsammans med Emma Persson, Zandelie Hällgren och Jennifer Eriksson går under namnet 4 future.

– Frisyrer man vill ha men tre gånger så stora, fyller Emma i och får medhåll av de andra.

De går sista året på Guldstadens gymnasium med inriktning frisör och börjar vara i sluttampen på sitt gymnasiearbete.

– Det kommer att vara mer än glamour och finlir, då vi hoppas nå fler målgrupper med hjälp av att blanda in skräck och spänning i showen, säger Zandelie.

De har skapat en hårvisning med tema bal, skräck och 50-tal. Sminkningarna står Make Up Store för och L’oreal Professional ser till att de 100 första besökarna möts av en goodiebag i ingången.

Ordet lagom har lyst med sin frånvaro när lookerna för de tjugo utvalda modellerna har planerats. De utmanar tyngdlagen med hårspray som vapen, horn ska tillverkas i löshår och ståltråd och ljusshowen är anpassad med vitt ljus för att färgerna ska komma fram på bästa sätt. Deras mål är att inspirera.

Sebjak spelar

Vid scenen har Aguileras stämma ersatts med tyngre techno och modellernas eleganta steg har bytts ut mot haltande zombie-rörelser. En av modellerna kastar med huvudet mot den publik som ännu inte finns. Förutom att förse Skellefteåborna med en visuell upplevelse och lyxiga goodiebags ser tjejerna till att förlänga den kommande lördagkvällens wow-faktorer även efter visningen. De har bokat in Sebjak, som anses vara Sveriges just nu mest lovande DJ, för att spela senare under kvällen.

Med Folkparkens hjälp har de engagerat sig i allt från budget, marknadsföring till personalbesättning för att göra vad de kan för att lyfta Skellefteå.

– Det är ofta folk i våran ålder säger att det aldrig händer något här. Men nu gör det det så då hoppas vi att folk kommer delta, säger Zandelie.

– Det är något nytt och unikt med en hårvisning och en DJ som spelat över hela världen, samma kväll. Det har aldrig hänt här tidigare, lägger Jennifer A till.

De har kvar de sista förberedelserna nu. Klippa och färga modellernas hår. Promota eventet på AIK:s fredagsmatch. Packa hårspray, vax och dust it i mängder. Med mängder så menar de mängder. Att Matrix har gått in och sponsrat dem med produkter gör att de kan skåla med annat än vatten efter visningen.

– Ja, det går väl åt en hårspraysburk per modell, säger Jennifer E och skrattar.

468_2_140226_sebjak

Läs mer här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons