Annons

Anna: ’Äntligen dags att tävla’

Annons

Eko

Hannes Lundberg, Anna Lidman och Michael Ottosson.

NÖJE På lördag avgörs Melodifestivalens tredje deltävling.
I gruppen EKO finns två före detta Skelleftebor representerade.
– Vår låt sticker ut ur mängden och jag tror att vi har goda chanser, säger Anna Lidman.

När Megafonen når Anna Lidman och Hannes Lundberg via telefon är klockan efter 19 på kvällen. Anna håller på att färga håret samtidigt som vi genomför intervjun.

– Programmet är fullspäckat och vi försöker få schemat att gå ihop, säger Hannes via högtalartelefonen.

De utgör tillsammans med Michael Ottosson trion EKO som blev klara för Melodifestivalen redan i augusti förra året då de vann ”Svensktoppen nästa”.

– Vi åkte till den tävlingen utan några speciella förväntningar men det blev en fantastisk resa som vi alltid kommer vara evigt tacksamma för, säger Hannes.

Hur har livet förändrats sedan dess?

– Det har blivit hektiskt, tufft men fantastiskt på samma gång. All tid sedan dess har handlat om att förbereda sig inför Melodifestivalen, säger Anna.

När Melodifestival-platsen blev klar var de tvungna att skriva en ny låt.
– Många andra har en låt, sedan hittar de en artist och skickar in bidraget. Vi gick motsatta hållet, säger Hannes och berättar att de blivit tilldelade flera låtar men alltid tackat nej.

– Vi har skrivit våra låtar själva tidigare och ville göra det nu också. Vi har en chans att göra vår grej och vill ta den. Däremot tackade vi inte nej till all proffshjälp som fanns tillgänglig, säger Anna.

Resultatet blev låten ”Red” som de skrivit tillsammans med Linnéa och Joy Deb, låtskrivarduon som bland annat ligger bakom förra årets vinnarlåt ”You”.
– Det är en tung, elektronisk låt med både 80-wibe och influenser från Norrland.

Vad tror ni om era chanser?
– Låten sticker ut ur mängden och jag tror att vi har goda chanser, säger Anna.

– Startfältet består av gamla goda artister och ett nytt gäng så det är svårtippad men självklart tror och hoppas jag på avancemang, säger Hannes.

Anna Lidman och Hannes Lundberg är båda uppväxta i Skellefteå men det var inte förrän förra året som de träffades för första gången. De två sammanfördes då av Michael Ottosson som tillsammans med Anna och Hannes nu utgör trion EKO.

– Det är skönt att det äntligen är dags att tävla. Vi har väntat länge på det här, säger Anna.

Eko

Vem? Michael Ottosson, 31 år, uppvuxen i Bengtsfors, Anna Lidman, 30 år, uppvuxen i Skellefteå och Hannes Lundberg, 27 år, uppvuxen i Skellefteå.
Vad? Debutanter i Melodifestivalen
När? Lördag 20.00, bidrag nr 3.

Lyssna på låten de vann Svensktoppen Nästa med:

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons