Annons

Veckans filmtips: Gravity

Annons


Gravity

FILM Med hjälp av Sandra Bullock och George Clooney tar regissören Alfonso Cuarón rymdfilmen till en ny nivå. 

Ett team av rymdingenjörer är ute på ett rutinuppdrag vid deras rymdstation, när det värsta tänkbara inträffar. Delar från en förstörd satellit är på väg åt deras håll, med en hastighet av ett pistolskott. Snabbt försöker de ta sig där ifrån, men förgäves.

Deras station träffas och de två överlevande har sedan inga andra än de själva att förlita sig på när de flyter runt i omloppsbana runt jorden.

Gravity som film är lite som en Macintosh. Enkel och ren på utsidan men komplex inuti, så för att till fullo uppskatta detta välskrivna manus måste vi också begripa det undre lagret i storyn. Cuaróns berättelse är  förutom ett otroligt spännande och ångestfyllt rymddrama också en historia om pånyttfödelse och mänsklig evolution.

Om inte den här filmen vinner en Oscar för bästa foto så känns det som att bästa specialeffekter åtminstone är på sin plats, det är inte varje dag man sitter med munnen öppen och tänker: ”hur har man filmat det här?”.

IMDb: 8,4  

Fler filmtips av Oscar hittar du här »

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons