Annons
Thomas Di Leva på TrästockNöje SKELLEFTEÅ Nu har Trästockfestivalen släppt ännu fler akter.">

Thomas Di Leva till Trästock

href="http://www.megafonen.nu/noje/di-leva-till-trastock/">Thomas Di Leva på Trästock Nöje SKELLEFTEÅ Nu har Trästockfestivalen släppt ännu fler akter.

Annons
Thomas Di Leva på Trästock

Nöje SKELLEFTEÅ Nu har Trästockfestivalen släppt ännu fler akter.

Trästockfestivalen bjuder som alltid på både brett och smalt, nationellt och lokalt, någonting för alla helt enkelt. Från att ha startat som en lokal angelägenhet har festivalen växt fram till en stor tvärkulturell händelse i regionen och i hela landet. Trästockfestivalen är idag Sveriges största gratisfestival. Hela tiden har arbetet byggt på ungdomars egna engagemang för musik och kultur.    

Thomas Di Leva

Thomas Di Leva har på nytt befäst sin position som en av våra mest älskade stjärnor i poprymden. Och med sin uppmärksammade medverkan i första upplagan av den stora tv-succén Så mycket bättre, har han dessutom lyckats nå ut till en ny publik, långt bortom såväl alla genre- som generationsgränser.

Thomas Di Levas genombrottsalbum Vem Ska Jag Tro På släpptes redan 1987 och han har sedan dess varit en av landets mest egensinniga artister, som aldrig gjort avkall på sin musikaliska vision. Hösten 2012 gjorde Thomas Di Leva en handfull solokonserter. På scenen tillsammans med Anders Lundström framfördes klassiska låtar avskalade till intima versioner.

http://www.dileva.org 

 Gnucci

 Ana Rab, mer känd som Gnucci, är en sprudlande rappare/sångerska/låtskrivare/performer som på kort tid etablerat sig med sin unika tappning av klubbmusik. Hennes musik är en träffsäker kombination av rap, dancehall, pop, grime och house eller helt enkelt melodiös rap och sång på hårda energiska beats. 

Tack vare spännande och uppmärksammade samarbeten (Spoek Mathambo, Schlachthofbronx, Mash Up International, Looptroop Rockers, Tove Styrke m.fl.) samt hennes patenterade energirika framträdanden har Gnucci spridits snabbt på internet och i klubbvärlden.

 http://gnucci.biz 

 Feral

Feral är ett band från Skellefteå som spelar dödsmetall av gammalt recept, det vill säga helt utan trams och onödiga krusiduller. Bandets grundstenar lades för snart 10 år sedan och principerna är de samma idag så som då, att leverera rättfram dödsmetall med ett kompromisslöst driv och sväng. I otaliga recensioner har Feral jämförts med giganter inom genren så som Entombed och Grave, så inget annat är att förvänta än dödsmetall av den mest kvalitativa sort.

2011 släppte bandet debutskivan ”Dragged to the Altar” via det amerikanska skivbolaget Ibex Moon Records som drivs av ingen annan än John McEntee, frontmannen ur bandet Incantation. Genom åren har de även turnerat Europa med band som Six Feet Under, Jungle Rot, Master och Demonical.

http://www.feral.se/ 

 Old Man’s Will

 Old man’s will är genuin rock från Umeå. Bandet fokuserar hårt på att spela live och har sedan starten 2012 både turnerat på svensk mark men också utomlands. Debutskivan är inspelad och släpps under året. Musik som blickar bakåt men samtidigt rör sig hungrigt framåt. Rekommenderat för dig som gillar bluesig rock med bra sväng. 

 Loke Nyberg

Loke blev en gång på en festivalscen presenterad som ”undergroundvisans härförare”. Ett epitet som sedan hängt med och som också stämmer ganska bra på Loke som artist och på det sätt han har valt att jobba med sin musik. Efter tre mycket uppskattade album som utan vare sig distribution eller någon större massmedial uppmärksamhet tillsammans sålt i smått otroliga 11 000 exemplar, och cirka hundra livekonserter per år på allt från Peace & Love-festivalen till grannens vardagsrum har han genom åren byggt upp en stor och trogen skara lyssnare i Sverige och Norden. 

Ben Carbine & the 18 Wheelers 

Ben Carbine & the 18 Wheelers började sin road-trip redan 2005 och bandet är fortfarande ute på vägarna. Längs vägen har de huvudsakligen spelar på barer och musikfestivaler i Sverige och Norge. De har blivit ett mycket uppskattat countryband med sin positiva, högt energisk blandning av gammal och modern countrymusik.

Planetariet

Ett planetarium är en modell av rymden, som visar hur solen, månen och planeterna rör sig. Traditionella planetarier är visuella, ofta med en projektion i ett kupolformat tak. Detta planetarium, emellertid, bygger på ljud, upplevelser och känslor. Kom och förundras över hur fantastiskt mycket reverb man egentligen kan ha på en gitarr, kom och inse hur vackert en cymbal kan låta.

 Band från Kulturföreningen Mullberget.

 

The Memory Returns

The Memory Returns är ett svenskt metalcore band från Ludvika/Falun. Dom bildades i Maj 2011, gruppen består av vokalisten Pontus Dahlin, Leadgitarristen Peter Rydberg, Rytmgitarristen Kristoffer Lindqvist, Bassisten Simon Fredling och på trummor finns Max Marcusson. 

The Memory Returns har bland annat öppnat åt Adept och Seventribe och spelat på bland annat Rockstad:Falun, Seasidefestivalen och saffahfestivalen. Superaktuella med nya singeln Light me up. Tunga brekadowns, melodiösa refränger, moshpits och ett sjukt röj är vad man kan vänta sig av denna brutala kvintett.

The Memory Returns musik kan liknas vid Asking Alexandria, Bring me the horizon, Adept och Parkway Drive.

 Augustin

Med 80- och 90-talsindiemusiken i ryggen skapar Augustin energisk pop i sann Skellefteanda. Vemodiga melodier blandas med skränig gitarr. Det är en karg ljudbild färgad av dess hembygd och texter med tydligt budskap, men där det lämnas kvar en del till lyssnaren att tolka. 

 Band från Kulturföreningen Mullberget.

 Crayfish Colony

Sommaren och festivaltiderna nalkas. Detta innebär att Skellefteås i särklass mest latenta koloni återigen bjuder på en kräftskiva ni sent kommer att glömma. Kolonisterna har planerat att leverera en spännande blandning av funk, rock med diverse jazziga och andra intressanta inslag. Så håll ögonen öppna för ytterligare information om när och var detta spektakel kommer att äga rum. Känn er välkomna och slå er ner kring den metaforiska grillringen som är Crayfish Colony!

Band från Kulturföreningen Mullberget.

 

A wish for a maniac

 

A Wish For A Maniac är ett Metalcore band från Umeå. Startade 2010 men blev komplett sommaren 2011. Bandet har spelat in och släppt två EP’s, samt är i skrivprocessen med sitt debutalbum som ska släppas under 2014. AWFAM har spelat runt omkring i Sverige, och har bland annat precis kommit hem från en omfattande Sverigeturné under Februari.

 

 Sahran Wrap 

Sahran Wrap bildades under 2011 av Björn (bas), Johan (sång, gitarr), Micke (gitarr, sång) och Jörgen (trummor). Till att börja med spelade vi covers men vi gick snart över till att enbart spela egenkomponerat material. I februari 2012 hade vi vår första spelning och det har sedan dess rullat på. Vi spelar rock och när varje bandmedlem fick nämna en influens blev resultatet Interpol, Foo Fighters, Rose Tattoo och Megadeth.

 

Summoned Tide

Summoned Tide är Robertsfors nästa rockexport. Resan har bara börjat för att uppfylla målet med att bli ett av världens största band. Summoned Tide är ett tight och melodiskt metalband från Robertsfors i Västerbotten med influenser från Uriah Heep och tidiga Helloween Iron Maiden, Queensryche och Europe.

 

 – Filmfestivalen –

 I biosalen 55:an på Nordanå visar vi filmer producerade i länet eller gjorda av personer med anknytning till vår region. Filmvisningen arrangeras i samarbete med Film i Västerbotten och i år kommer dessa filmer att visas:

 Alkemistens år

Nu är det dokumenterat

Dansfilmen Kalk

Reel

Ta av mig

Delad kärlek

Syndromeda

Tony och Lena

0910 Sessions

Mankó

Life is no metaphor

Ingen tid för oss

Mer info och artister se www.trastockfestivalen.se

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons