Annons
TrästockfestivalenNöje SKELLEFTEÅ Dags för artistsläpp nummer 2 till Trästockfestivalen.">

Fler artister till Trästock

href="http://www.megafonen.nu/noje/fler-artister-till-trastock-3/">Trästockfestivalen Nöje SKELLEFTEÅ Dags för artistsläpp nummer 2 till Trästockfestivalen.

Annons

Nöje SKELLEFTEÅ Dags för artistsläpp nummer 2 till Trästockfestivalen.

– Trästockfestivalen bjuder som alltid på både brett och smalt, nationellt och lokalt, någonting för alla helt enkelt. Från att ha startat som en lokal angelägenhet har festivalen växt fram till en stor tvärkulturell händelse i regionen och i hela landet, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Här är artisterna i dagens släpp:

Chords
För alla med minsta koll på svensk hiphop är Chords en verklig gigant. De senaste 10 åren har han varit en förgrundsfigur på scenen oavsett om det varit i eget namn, med framgångsrika reggae-projektet Helt Off eller vid Timbuktus sida. Han har visat upp sig som en mångfacetterad artist och en av Sveriges mest musikaliska rappare.

Skitarg
Skitarg är ett extremt metalband som ger dig njutningen av tung, våldsam och elak metal kombinerad med humor och teatralisk dildoesque galenskap. Balansen mellan strålande black/döds musik och stundvis ren larvighet gör det här bandet till den gränssprängande avspolingen till band som In Flames, Dark Tranquility, The Haunted och The Kristet Utseende.

Beatrice Eli
Inom loppet av tre minuter har Beatrice Eli förgjort en hel lyssnarskara och krossat allt eventuellt motstånd. Med den svarta kärlekslåten ”The Conquerer” är hon nu en av Sveriges mest intressanta artister.
På kort tid har Eli lagt grunden för en karriär som kan få samma omfång som en artist som Björk; experimentlustan kopulerar vilt med viljan att beröra och hon gör det så oerhört bra. Det är pop i destillerad form men sprungen från en kraftkälla där knasterrik eklekticism arbetar sida vid sida med själfulla och draperande melodier. Ur den egna samlingen står övertygande ikoner som The Notorious B.I.G. och Janet Jackson och kastar sköna skuggor över hennes musik. Men till syvende och sist så står Beatrice Eli med den egna facklan i handen och lyser upp världen.

Systraskap
I höstas släpptes deras första ep och nu väntar en mindre turné. Grunden i Systraskaps musik skapas med dator och loop-pedal, men under deras omtalade liveset blir upplevelsen en annan. Deras musik är rytmisk och dansant electronica, men har alltid ett djupare, samhällskritiskt budskap.
– När vi spelar live använder vi allt från trummor, slagverk och cymbaler till klarinett, bas, och synth. Så vi har mycket liveinstrument. Men det är fortfarande bara vi på scen, säger Sabina Wärme.

Tusenbröder
Tusenbröder berättar historier ifrån den kälfrusna inlandsstadspuben. Basen som skallrar ifrån gruvdrängens baklucka sänder chockvågor av längtan och sårbarhet genom nattens stjärnhimmel.
Nils Rinnefelt: Producent och Dj. En av de drivande krafterna bakom klubben Sound of Gällivare. Johan Airijoki: Sångare, gitarrist och textförfattare. Musikalisk motor i folkpopbandet Väärt samt sångare i soulfolk kvintetten Airijoki och Laservågen.

Skelett
Skelett sjunger om döden, med en blixtrande frenetisk energi, ett djupt mörker och ett skramligt kaos som viktiga beståndsdelar. Influenser som; Cortex, Throbbing Gristle och My bloody Valentine klingar till ibland och gör sig påminda. Skelett har sen de dök upp som från ingenstans skakat sveriges pop och punkpublik med sin svarta ”domedagspop”.

Blister Brigade
För andra året i rad kliver Blister Brigade upp på Trästockfestivalens scen. I vanlig ordning kommer den hårdare skolans rock att levereras. Både fart och tyngd är väsentliga beståndsdelar i Skellefteå-bandets råbarkade sound. Blister Brigade utlovar svängig och hård rock´n roll med feta riff och hög volym.

Prins Eric
Före den moderna tidens begynnelse var det endast den Nordiska Guden Thor som kunde hantera elektricitet, när han skapade skräck i mänskligheten genom att svinga hammaren Mjölner. Det dröjde lång tid innan Benjamin Franklin som med endast en drake och en nyckel uppfann åskledaren, kort därefter följde Thomas Edison och Nikola Tesla som även de tämjde detta kraftfulla och mystiska naturfenomen, men ännu förstod ingen det till fullo… 2008 steg det en mystisk rök i Skellefteå, i den föddes Prins Eric. En mänsklig vålnad vars kraft och mystik sträcker sig över elektriciteten, och den förslavas i prinsens instrument. Nu skall han återvända till Trästock, för att än en gång ta publiken och vetenskapen med storm.

Lunacy Project
Vi är ett gäng grabbar med napoleonkomlpex som har spelat någon form av farlig, snabb och tung metalinfluerad musik sedan hösten 2011. Vi har stora planer för framtiden, vi har ett tungt förflutet, men med huvudet högt kämpar vi oss fram dag för dag. Gör du?

Westernbotten
Skellefteås egen doomcountryorkester ger en inblick i hur det kan ha låtit när Billy The Kid och hans jämlikar i ett parallellt universum red omkring på älgar och slogs mot samer i det västerbottniska lingonriset; doften av krutrök, hjortronsylt och smörstekta kantareller tolkas fritt i en musikalisk hyllning till de fiktiva hjältar som under 1800-talet gjorde vårt kära landskap osäkert.

 

Festivalen är den den 18-20 juli.

För alla artister, se www.trastockfestivalen.se

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons