Annons
Annons

Havets falukorv

Annons MOBILE TOP

Riktig bloggtorka har det varit här. Nu är jag tillbaka.

I veckan gjorde jag en laxpasta som var både superenkel och god. Kanske du ska testa?
Tar ungefär lika länge som det tar att koka pastan att göra såsen, en perfekt rätt om man vill det ska går fort!
Jag gillar inte att använda färdiga såser osv särskilt de som mest kostar en massa gör att det är ett ”bra namn” på produkten…
Men jag testade Jamie Olivers röda pesto som jag gissade skulle funka bra till fisk. Och det gjorde den.
En annan gång gör jag nog en egen röd pesto ändå.

20130411-134716.jpg

Lax med röd pesto

600g Laxfilé
salt
svartpeppar från kvarn
1 röd paprika
½ gul lök
1 paket matlagningsgrädde
½ burk Jamie Olivers röda pesto
salt och svartpeppar

Koka pasta.
Skär laxen i större kuber och bryn klara i en stekpanna med smör. Var försiktig så den inte går sönder!
Ta upp fisken och bryn skivad lök och strimlad paprika tills den är mjuk.
Lägg i pesto och frän en liten stund innan du häller på matlagningsgrädden och låter ger allt ett uppkok.
Smaka av med salt och peppar, gärna lite citron också.
Lägg i den kokta pasta och rör om. Topp med laxen och vänd försiktigt runt allting innan du serverar!
~

Peston är god i både kalla och varma såser eller att gnugga in tex en laxfilé med, toppa med pinjenötter eller till exempel pumpskärnor, och ugnsbaka till 55 grader. Superenkelt och gott!

Nu ska jag iväg på jobbet.
Just nu känns det som jag bara jobbar och jobbar jämt. Solen hinner jag aldrig se.
Kanske om den visar sig i helgen. Då är jag l e d i g.
Jag ska grilla hängmörad Flankstek då som jag tagit hem till i helgen.
Mmm!

Annons
Annons
Annons
Annons