Annons

Filmjölkslimpa

Annons

Idag är lilla tjejen på förskolan för första gången på över en vecka.
Vem ligger halvdäckad nu då?
Jo, mamman i huset..
Feber, snor och snörvel, nyser och fryser. Inte kul, men hellre detta än magsjuka.
Utan tvivel.

Igår kom kompis T och hade lite klädvisning från POMPdeLUX och jag hade bjudit in några vänner på visning och fika.
Sockerfika på kvällen är jag inget fan av, så jag bakade bröd, gjorde te och juice, gjorde tonfiskröra och hade lite olika andra pålägg med. Jag gillar det här receptet jättemycket.
Och barnen med, trots att det är ett riktigt nyttobröd förutom sirapen då.
Nötter, frukt och frön. Hur gott som helst i bröd!

20130306-083300.jpg

Filmjölkslimpa.
Det gör jag ofta och sällan har jag i samma ingredienser. Det här receptet är ursprungligen från Leila och grundreceptet finns HÄR.
Gårdagens recept finner du nedan.

20130306-083312.jpg

Filmjölkslimpa, 2 mindre bröd eller 1 stort

4½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl torkade ekologiska aprikoser
1 dl torkade ekologiska fikon
1 dl torkade tranbär
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2½ dl fint rågmjöl
3dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
½ dl psylliumfrön
1½ tsk bakpulver
1½ tsk bikarbonat
2½ tsk brödkryddor

havregryn

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda filmjölk och sirap i bunke.
Hacka frukten grovt och blanda alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna. Använder du såna lite mindre gammaldags så räcker smeten till 2.
Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter (eller tills det har innertemp på 98 grader).

Tips!
Du kan ha i de nötter, frukt och bär du gillar i den här limpan.
Pumpafrön, havrefrön eller melonkärnor är mycket gott i såna här bröd till exempel.
~

Fortsätter kurera mig med c-vitamin (blodapelsiner), vila och värktabletter.
Siktar mot jobb imorrn.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons