Annons

Måndagsmiddag

Annons

Efter att du köpt en hel lax, filéat den (eller om du köpt en hel och fått med skrovet) så kastar du naturligtvis inte det.
Även om man inte orkar göra fiskfond på det så kan du skrapa det rent från fiskkött och tex göra laxfärsbiffar.
Det gjorde jag igår och såhär gjorde jag.
~

Laxfärsbiffar med lite thaismak

400 gram lax (eller ta hälften av en vit fisk, tex torsk)
1 ägg
2 msk grädde eller matlagsningsgrädde
1-2 salladslökar, finstrimlade
½ röd het chili, finhackad
1/4 kruka koriander, hackad
½ pressad citron+zest från den
nån tsk salt

Hacka fiskköttet fint eller kör väldigt snabbt i en mixer.
Vi vill ha kvar lite hela fiskbitar också.
Blanda alla ingredienser.
Hetta upp en panna, lägg i en klick smör och sklicka ner och forma biffarna direkt i pannan.
Stek någon minut på varje sida.
Servera med en couscoussallad eller en nudelwok. Det går lika fint att ha vanligt potatismos till.
~

Biffar brukar gå hem hos de flesta, stora som små.
Mina barn gillar inte lax alls.
Men dessa älskar dom, hur det då är möjligt.
Iväg och arbeta!

~

Annons
Annons
Annons
Annons