Annons
Annons

Det röda guldet

Annons MOBILE TOP

Kräftskiva med goda vänner.
Vi åt så vi storknade av de fina röda skaldjuren. Kräftor är underbart gott tycker jag!

20120821-141032.jpg

Sen kan det tyvärr vara så att man köper en sort som inte är lika god.
Som smakar urvattnade skaldjur. Ingenting.
Och klorna är så små att de knappt går äta för det finns liksom inget kött i dem.
Jag har en förmåga att glömma från år till år vilka som är bra och dåliga. För det är inte alltid priset som styr även om du självklart förstår att det spelar en viss roll i skaldjursdjungeln.
Dyrare = bättre. Oftast, tyvärr.
Jag upplever det som att de paket som ligger på ungefär en hundring i ordinarie pris för 1 kg de är bra. Det allra mesta du får för en femtilapp är skräp.
Sen kan du givetvis prova koka om kräftorna vare sig de är bra redan (kan bli bättre så klart) eller om de är blaskiga.

I år har vi ätit Ica´s kinesiska jumbokräftor. De var riktigt bra både i år och förra året.
I lördags åt vi Ullmo´s kinesiska jumbo och de var inte lika goda, men helt ok ändå.
Vill du läsa mer så googlar du ”kräfttest 2012” så har du läsning resten av kvällen..

Annons
Annons
Annons
Annons