Annons

Tjugo och tjuett. Resultat!

Annons

Nedräkningen har börjat… 9 dagar kvar tills det gått 30 dagar av min hälso-kickstart, Fitnessfighten.
Det känns sjuukt bra att det snart är ”över”, tvånget att träna varje dag minst en timme är verkligen långt från vad jag kallar roligt.
Och med en sambo som kör samma sak, tre barn som också ska få sin tid och så så krävs det en hel del planering. Vi kan ju inte åka iväg båda två och träna samtidigt och barnen vill ju inte äta våra torra linser och bönor..de vill ha VANLIG mat. Och kliver en upp 2 timmar senare än den första så blir hela dagen en enda miss-match med mattider. När en äter frukost äter den andra lunch och barnen mellis. Jamen typ.
Nog klagat, det ska blir skönt när det är klart så vi kan träna iallafall varannan dag så det flyter på lite bättre (läs:så mamman i huset slipper stå och planera och laga flera olika sorters mat hela dagarna).

Resultat efter 20 dagar vill ni veta?
Jaa, det går sakta framåt måste jag säga.
Med tanke på hur otroligt mycket slit jag lägger ner på det här så hade jag nog hoppats på lite större skillnad, men resultaten är inte dåliga.
Jag hade bara trott det skulle vara lite större skillnad eftersom det känns så i kroppen.

Dag 20
(inom parentes står resultatet mellan dag 10 och 20, utan parentes det totala)

vikt: -1,5 kg (-0,6 kg)
midja: -4 cm (-3 cm)
byst: -5 cm (-1 cm)
under byst: -5 cm (-1,5 cm)
stuss: -7 cm (-3 cm)
lår: -2 cm (+-0)
överarm: -1,5 cm (-0,5 cm)
vilopuls: -5 slag/minut sen start

Igår gick det lite trögt precis som på dag 18, men idag så körde jag programmet fullt ut och även alla magövningar. Den sträckta/överansträngda muskeln har läkt nu och nu är det full fart igen som gäller!
Idag kände jag mig grymt stark i kroppen!

20120721-162202.jpg

För att ta ett exempel på framstegen..
När jag tänker på att för 3 veckor sen kunde jag stå på crosstrainern i 3 minuter och hålla ca 100 steg/minut innan jag var död och efter 10 minuter var jag helt och hållet knäckt..
Nu håller jag mellan 140-150 steg/minut i 20 minuter och då är jag inte ens trött när tiden är ute utan flåsig och varm som det ska vara. Känns otroligt bra!
Att för 2 veckor sen kunna köra statisk crunch i kanske 30 sekunder, med fötterna i backen dessutom… till att utveckla den till att inte ha fötterna i golvet samt ha 3 kg i varje hand och sitta 2 minuter.

Jag kommer mest troligt att fortsätta efter de här 30 dagarna, men med träning varannan dag och lite fler kalorier (för husfridens skull om inte annat, man blir ju inte en happy camper precis av att gå och vara hungrig en månad…)

Men GILLA då!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons