Idag på morgonen drog jag igång en vetesurdegsgrund, nu när jag lika har en rågsurdegsgrund i kylen att starta upp den med.
Man behöver inte ha det, man kan även använda sig av lite yoghurt till exempel, för att få fart på sin vetesur.
Så idag är det dag 1 igen..
Vetesurdegsgrund
Dag 1, morgon
5 g rågsurdegsgrund
50 g ljummet vatten
50 g vetemjöl special
Såhär ser den ut när jag nyss rört ihop den. Lite tjockare i konsistensen än rågen.
Dag 2, kväll
100 g ljummet vatten
100 g vetemjöl special
Jag skakar burken försiktigt ungefär var tolfte timme.
På morgonen dag 3 ska den vara klar.
I skåpet där den står är det ca 23-24°.
Med yoghurt:
Dag 1, morgon
35 g ljummet vatten
25 g mild ekologisk yoghurt
50 g vetemjöl
Dag 3, morgon
100 g ljummet vatten
100 g vetemjöl
Skaka burken försiktigt var tolfte timme. På kvällen dag 3 ska den vara klar.
Återstår att se.
♥