Annons
Annons

Lite störd, jag vet.

Annons MOBILE TOP

Idag på morgonen drog jag igång en vetesurdegsgrund, nu när jag lika har en rågsurdegsgrund i kylen att starta upp den med.
Man behöver inte ha det, man kan även använda sig av lite yoghurt till exempel, för att få fart på sin vetesur.
Så idag är det dag 1 igen..

Vetesurdegsgrund

Dag 1, morgon

5 g rågsurdegsgrund
50 g ljummet vatten
50 g vetemjöl special

Såhär ser den ut när jag nyss rört ihop den. Lite tjockare i konsistensen än rågen.

vetesurdegsgrund

Dag 2, kväll

100 g ljummet vatten
100 g vetemjöl special

Jag skakar burken försiktigt ungefär var tolfte timme.
På morgonen dag 3 ska den vara klar.
I skåpet där den står är det ca 23-24°.
Med yoghurt:

Dag 1, morgon

35 g ljummet vatten
25 g mild ekologisk yoghurt
50 g vetemjöl

Dag 3, morgon

100 g ljummet vatten
100 g vetemjöl

Skaka burken försiktigt var tolfte timme. På kvällen dag 3 ska den vara klar.

Återstår att se.

Annons
Annons
Annons
Annons