Annons
Annons

Det är ju fredag, en efterrätt kanske?

Annons MOBILE TOP

Igår matade jag surdegar och planerar lite surdegsbakande i helgen.
Mer om det sen.

I lördags gjorde jag Creme Bruleé med naturella hallon och lite limezest på.
Mycket gott och enkelt.
Det finns en väldig massa recept på Bruleé och endel gör den bara med grädde eller bara med mjölk.
Jag delar med mig till er av mitt recept.
~

Creme Bruleé, 4-6 st beroende på vilka formar du använder

5 äggulor
1 dl socker
3½ dl grädde
1½ dl mjölk
1 vaniljstång
råsocker

Sätt ugnen på 140 grader.
Skrapa ur vaniljstången och lägg den i kastrull med mjölken och grädden.
Koka upp och dra av värmen.
Låt stå en stund och svalna och så att vaniljstången får dra lite extra i gräddblandningen.
Vispa ihop äggulorna med strösockret, hyfsat fluffigt.
Ta upp vaniljstången ur kastrullen när det svalnat litegrann och sila vätskan (det går bra att det fortfarande är varmt, men inte för varmt för vi vill inte ha koagulerat ägg nu).
Vispa ihop vätskan med äggsmeten.
Häll på formar.
Ställ i långpanna och in i ugnen.
Häll i vatten i långpannan (inget får komma i bruleérna) och grädda 50-60 minuter (till 80 grader om du använder termometer)
Ta ut försiktigt och låt svalna. Hit kan du förbereda några dagar innan om du vill.
Innan servering; strö över råsocker på varje form och bränn av med brännaren eller i ugn med grillvärme.
~
Akta dig, för de är beroendeframkallande!
Ha en god fredag!

Annons
Annons
Annons
Annons