Annons

Adventsfika!

Annons

Jaa, nu närmar det sig med stormsteg, JULEN!
Igår proppade jag i mig både Alvedon och Ipren och hängde upp adventsstjärnor på ren vilja för att få lite julkänsla. Glögg har vi druckit länge och jag hade tänkt göra egen glögg i år, men det kom av sig och nu är det försent. Den ska ju vara klar till på söndag om man gör den själv.. Det blir bolagets i år igen, det funkar fint!
Men fikat då?

Klart man vill ha ett gott fika till advent!
Här kommer lite länkar till äldre inlägg som är bra fika nu till jul!
De ”nya” kakorna jag bloggade igår,  Saffranssnurror med citron bör absolut få sin plats.
Gluten- & Laktosfri Päronkaka med citron, tillsätt bara saffran så blir det en julkaka de flesta kan äta! Min Saffransrulle med lingon & Yoghurtgrädde går inte av för hackor, den är riktigt fräsch tycker jag.

Saffransrulle

Om man är less på saffran och ändå vill göra en snabblagad ”kaka” kan jag rekommendera Amarettorullen som också passar bra till julfika.

Min favorit till jul som även blev succé hos bloggläsarna förra året, Saffransbullarna med apelsin och mandelmassa!
Jag fick så många glada, härliga kommentarer av folk jag träffade, både de jag känner och inte känner, för det receptet, tack!

Saffransbullar

Saffranspäron är en riktigt god efterrätt som även håller många dagar i kylen. Njut med glass!
Pepparkakor…nån som gör degen själv? Inte alls svårt, bara ännu godare. Men allt är relativt och hur mycket tid  har man? Köp färdig, på bageriet eller gör det här receptet på Rosendahls kryddiga pepparkakor.

Leilas cheewy chocolate gingerbread cookies är ”to die for” likaså Chocolate crackles, Lingonkolan som är lite halvsvår att få till konsisensen på fast den är så god att det är värt ett misslyckande, knäck på olika vis, fina strutar med Brända mandlar.

Och så tryfflarna…hur lever man om man inte får tryfflar? I misär??
Här har du Pepparkakstryffel som är grym!
Snart ska du få några fler recept på riktigt goda tryfflar som även finns i kokboken från mitt jobb, Julglädje på Medlefors, som släpps i dagarna.
Om jag inte har helt fel så kan du köpa den på skyltsöndag här i Skellefteå på Bokia. Det är väl givet att du gör?

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons