Annons

Pulled pork!

Annons

Har du fortfarande inte testat trots att jag sagt det flera gånger får du nästan skylla dig själv. Känner du nu att du måste verkligen prova, gör det!
Dragen gris är sjuukt gott! …och innefattar minimal arbetsinsats, billiga råvaror, enkelt, gott även för barn och gamla, är fantastisk att äta och…..jag kan radda upp hur mycket positivt som helst! Äter du inte gris av nån anledning då gör det rätten på nötkött.

Jag gjorde Dragen gris till middag idag igen. Jag som verkligen inte gillar karré för då måste jag peta så mycket i maten (fobi för senor) har kommit fram till att Dragen gris blir allra bäst med just karré. Fettet smälter i ugnen och stroa senor kan man med lätthet plocka bort. När du lyft upp köttbiten/-arna efter de varit i ugnen klart kan du skopa upp översta skiktet på stekskyn och kasta om du vill. Perfekt!

Idag gjorde jag på 3 kg karré (mycket gott dagen efter med) och serverade med turkisk yoghurt, sallad, tomat, gurka, majs, rödlök, avocado och pitabröd.
Jag skulle säga att det räcker med bröd, yoghurt och bara en grönsak om man vill!
~

Pulled pork

Pulled pork

1,5-2 kg kilo karré, bog el. skinkstek av gris

½ dl olivolja
½ dl chilisås
1 msk rödvinvinäger
2 msk råsocker eller muscovado
1 msk harissapasta
4-5 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
1 tsk nymalen svartpeppar
1 msk Tony´s krydda (en sorts Amerikansk grillkrydda utan glutamat)
smaka av med salt

Sätt ugnen på 125 grader.
Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen och gnid in köttet noga med den.
Lägg i en ugnsfast form med lock som tål ugn.
Stek i ugnen ca 5-7 timmar och vänd köttet nån gång under tiden.
Se till att det inte blir torrt och om det b lir det så sätter du i lite vatten bara.
Annars tar du det lugnt alla dessa timmar och njuter av doften som sprider sig i köket!

Kolla om köttet är klart efter 5 timmar. Det ska vara så mört och fint och lätt falla sönder i saftiga trådar. Det räcker att ”pilla” lite på det för att det ska rasa itu.
Om det är  klart så tar du det i en annan form, sätter ugnen på 225 grader och har i ugnen ca 25 minuter för att få en fin färg och lite knaprigt på köttets yta.
Ta ut ur ugnen och dela köttet med två gafflar eller fingrarna.
Blanda med spadet ur grytan, så mycket som du vill ha. Smaka av!
Servera som Pita, Taco, Burrito, ”hamburgare” med ris, couscous eller vad du vill.
Sjuuukt gott!

~
HÄR finns fler bilder på rätten.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons