Annons

Ena dagen Radhusbiff, andra dagen…

Annons

…så kan man väl få äta nåt riktigt gott?!

Blodpudding. Ingen höjdare precis tycker jag.
Jag har ett knep hus jag ska få i mig den utan att tycka att det är alltför dåligt.
Jag skivar mina 2 skivor (det är den maximala mängden jag får i mig) tunt. Och steker dem länge i smör så de blir som skosulor nästan. Barnen vill ha ”kladdiga” som på skolan så det får dom *ryysa*
Jag river ordenligt med morötter, tärnar äpplen, gör lingonsylt och steker bacontärningar knapriga som vi har som tillbehör.
Då blir det helt ok ändå.

I skolan gjorde vi egen blodpudding faktiskt och det är inte alls svårt. Men det är lite meckigt med blod och så tycker jag. Däremot så är det väldigt stor skillnad på smaken på hemlagad och köpes, så orkar du så har Per Morberg ett recept jag skulle göra om jag ville göra egen.

Blodpudding

Anledningen varför ja äter det alls?
Barnen gillar blodpudding massor och det är trots allt är det rätt nyttig mat och innehåller mycket järn. Jag biter ihop och äter både blodpudding och falukorv för deras skull ibland. Det tycker jag man kan göra, för de äter ju ofta mat de inte gillar så värt mycket fast vi vuxna tycker är smaskens.

Idag däremot så struntar jag helt i vad familjen ska äta.
Jag och en kompis tänker gå på Frikväll och givetvis passa på att ta en After work på en av stadens krogar. Tyvärr är utbudet just nu inte så stort… Vi har valt att testa ”nya” Verandan för lite mat och vin och även shoppa loss i butikerna under kvällen. Det kommer att bli väldigt trevligt. Kommer ihåg förra årets Frikväll med ett leende. Det är nåt visst med att varva lite shopping med lite drinks och trevligt sällskap. Underbart att Skellefteå satsar på något i höstrusket. Bara det slutar regna nångång!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons