Annons

Rabarberdricka

Annons

Måste nog vara den överlägset godaste saften tror jag. Eller på delad plats med Fläderblomssaft.
Tur jag sedan ett år har både Rabarber och en växande Fläderbuske på gården.
Jag har tre rabarberplantor och hur många jag än har så verkar det som det aldrig räcker till ändå. Jag fattar inte hur mycket jag måste ha för att det ska räcka till allt jag vill. Tur man har en snäll granne med en gigantisk rabarberplanta, eller ska jag kalla det rabarberbuske Johanna? Haha, den är galen! Och tack för rabarbern!

Saft-Maja

Jag gjorde rababersaften i min Saft-Maja. Hur enkelt som helst med en Saft-Maja. ALLA klarar av det.
Man bygger ihop den, har vatten längst ner som kokar och frukt/bär längst upp. I mitten kommer saften och rinner ut i en slang med klämma där man tappar råsaft. Precis varenda droppe ur frukten/bären kommer till nytta och man behöver knappt röra ett finger.
Sedan när råsaften är klar, alltså frukten/bären inte kan ge ifrån sig mer, så kokar man upp den, skummar av den, tillsätter socker och ev. natriumbensoat eller annat för att få längre hållbarhet om man inte ska dricka direkt. Tappar upp på Atamon-sköljda flaskor och så är det klart.

Till 1 liter råsaft räknar man 5 dl strösocker och
1 krm natriumbensoat.

Rabarberdricka

Man kan naturligtvis koka saften utan Saft-Maja med, men har din mamma eller mormor en som de inte använder
-lägg beslag på den direkt! De äldre sorterna är dessutom bättre för de rymmer mer frukt/bär på en gång.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons