Snodde ihop en gryta på fläskfilé med soltorkade tomater, som jag fullkomligt älskar, till middag. Om man vill kan man givetvis ta nåt annat fläskkött eller varför inte kyckling?
~
Suss Fläskfilégryta med tomat, ca 4 port
1 fläskfilé (ca 500 gram)
10 champinjoner, skivade
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
2,5 dl mjölk
2,5 dl grädde (eller byt mjölk+grädde mot matlagningsgrädde)
ca 1 msk soya
salt
svartpeppar
chilipulver eller chiliflakes
en nypa socker
Skiva champinjoner och fräs i smör.
Putsa under tiden köttet fritt från senor och strimla det.
Bryn köttet i smör och tillsätt tomatpuré och pressad vitlök när det fått fin färg.
Hacka tomaterna under tiden.
Bryn någon minut.
Tillsätt de hackade tomaterna, mjölk, grädde och soya.
Låt koka ihop ca 5 minuter.
Smaka av med salt, peppar från kvarn och chili.
Servera med ris, pasta, couscous eller en fräsch sallad!
~