Annons

Less is more

Annons

Klassiker är oftast godast tycker jag. Enkelt och utan konstigheter.
En fena på klassisk husman är Morberg. Här följer ett recept från honom.

~

Oxrulader

foto:tv4

Per Morbergs Oxrulader, 4 pers

600 g (8 skivor) tunt skivat oxytterlår eller -innanlår
1 st morot
1 st gul lök
2 msk fransk senap
100 g bacon
50 g cornichoner
1 l oxbuljong
2 msk tomatpuré
salt och peppar

Gräddsås
buljongen från rulladerna
3 dl vispgrädde

1 msk svartvinbärsgelé
nymalen vitpeppar

Skala moroten och löken. Skär moroten i stavar och skiva löken.
Lägg köttskivorna på bänken.
Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå.
Lägg lök, morotsstavar och cornichoner längst ner på köttskivan.
Salta, peppra och rulla ihop.
Trä rulladerna på ett stort grillspett och bryn spettet i en stekpanna.
Lägg ner dem i en kastrull och häll på buljongen.
Bräsera köttet i cirka 45 minuter eller tills det släpper från spettet.
Lyft upp rulladerna och lägg dem åt sidan.
Koka ner buljongen tills 1/3 återstår. Tillsätt grädden.
Låt koka upp och smaka av med gelé, eventuellt lite salt och peppar.
Vill du ha tjockare sås, red av med lite redningsmjöl.
Servera med gelé, sockerärtor och pressad potatis.

~

Om man inte vill ha samma fyllning som honom i ruladerna så byter man till något man gillar. Jag brukar göra med stekta champinjoner och gorgonzola eller tex en het salami, lök och paprika. Hur gott som helst!

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons