Annons
Annons

Vegetarisk med chans till kött

Annons MOBILE TOP

Den här rätten kan man absolut äta som den är.
Eller så grillar du på en köttbit och äter till.
Eller serverar den som tillbehör på buffé.

Den är riktigt god och du törs prova även om du inte är veggo 😉

~

Pastagratäng med Halloumi 4 pers

250 g pasta. t ex penne
1 liten rödlök, tunt skivad
1 liten zucchini (250 g), halverad på längden i 0,5 cm tjocka skivor
1 st aubergine(250 g), skivad
1 halloumiost (250 g), cm-tärningar
1 ask körsbärstomater (250 g), halverade
2 vitlöksklyftor, hackade
1 paket tomatsås eller passerade tomater,  400 g
1 påse färsk spenat (70 g)
1 påse mozzarella (150 g) riven
olivolja
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form.
Lägg inoljade aubergineskivor på bakpappersklädd plåt och baka en bit högre än mitten i ugnen tills de är mjuka.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. (Bättre att de blir lite för mycket al dente än överkokta!)
Häll av, skölj i kallt vatten och lägg tillbaka i kastrullen.
Fräs zucchinin i någon matsked olivolja olja på hög värme cirka 5 minuter.
Tillsätt löken och låt fräsa med på slutet.
Salta & peppra.
Lägg i pastakastrullen.
Fräs körsbärstomatshalvorna i olja lite snabbt i stekpannan tillsammans med vitlök samt lite salt. Lägg i pastakastrullen.
Stek halloumin i olja tills den får fin färg, cirka 3 minuter.
Blanda allt utom mozzarella i pastakastrullen eller direkt i ugnsformen.
Strö över mozzarella.
Gratinera i ugnen cirka 10 minuter.

Njut!

~

/Suss

Annons
Annons
Annons
Annons