Ännu en långpannekaka!
Kan man få nog av enkla, goda långpannerecepet? Inte när man har en drös ungar som är fikasugna iallafall!
Den här är en av de godaste jag vet och den kommer från ”Sommarens Söta” skriven av Lisa och Monica Eisenman.
Letar du en bakbok men vet inte vilken du ska köpa?
Leila är ju kung….men de här systrarna är inte sämre.
Jag rekommenderar alla deras bakböcker!
Sommarens söta kan du köpa HÄR.
~
Bild lånad från recept.nu
Maräng- och Hallonrutor ca 24 stycken
75 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
4 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
ca 1 1/2 dl hallon
Maräng
4 äggvitor
2 dl strösocker
1/2 tsk ättiksprit
Värm ugnen till 175 grader.
Smörj och bröa en ugnsfast form, ca 20 x 30 cm.
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt äggulorna en i taget och vispa ordentligt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
Bred ut smeten i formen och strö över hallonen.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en ren bunke.
Tillsätt sockret matskedsvis och ättikspriten under kraftig vispning till en fast maräng smet.
Bred den över kaksmeten.
Grädda i 40–45 minuter.
Lägg lite folie över kakan om marängen börjar få för mycket färg.
Låt svalna helt och skär sedan i rutor.
Tips!
Gör dubbel sats och du har en hel långpanna. Det går bra att bara dubblera receptet =)
Jag har gjort med blåbär också. Godaste jag gjort var med drygt hälften hallon och resten blåbär. MmmM!
Men du kan givetvis ta vilket bär du vill. Jordgubbar och rabarber? =P
Om man vill kan man faktiskt servera den här kakan istället för tårta.
~
Trevlig helg!
//Suss