Annons
SKELLEFTEÅ Nu har sommaren kommit på allvar och med den nya fräscha spännande smaker. Fisk och skaldjur hör inte till vardagen i Skellefteå.">

Smögen till Skellefteå

class="alignnone size-full wp-image-2499" title="Mat på Johanna i Parken" src="https://megafonen.nu/wp/wp-content/uploads/2010/07/skaldjur.jpg" alt="" width="468" height="137"/> SKELLEFTEÅ Nu har sommaren kommit på allvar och med den nya fräscha spännande smaker. Fisk och skaldjur hör inte till vardagen i Skellefteå.

Annons


Foto: Magnus Lindkvist / Fotograf Skellefteå

SKELLEFTEÅ Nu har sommaren kommit på allvar och med den nya fräscha spännande smaker. Fisk och skaldjur är inget som hör till vardagen här i Skellefteå, men nu är tanken att skellefteborna ska få avnjuta en riktigt fräsch skaldjursbuffé.

– Förra året körde vi på en ganska stor och masstig grillbuffé med många tunga rätter, men nu vill vi prova något nytt, säger köksmästaren Louis Mcmahon på Johanna i Parken och fortsätter:
– Vi vill satsa på kvalitet istället för kvantitet. Det ska vara lätt och fräsch mat, som passar för sommaren och då tyckte vi att det skulle passa med skaldjur, säger Louis.

– Allt är hemlagat, för bästa smak och för den pengen man betalar, så får man väldigt mycket och god mat.

Låt oss få fresta med några axplock ur buffén:
Färska räkor, Musslor a la johanna, kräftor, Ostron naturell, Rökt lax, inkokt lax med dillmajonäs, pilgrimsmusselceviche och mycket mer.

Vi fick oss lite tips från sommeliern Nisse, som tipsade väldigt entusiastiskt kring valet av dryck till denna buffé.
– Det är ju rätt schysst att dricka en veteöl till detta. Eller om man ska dricka vin så är det vitt som gäller, och då även viner som är producerade vid områden nära vatten, säger han.

Här följer nisses vintips:
Muscadet sur lie – Domaine de la saulzaie
Vouvray Vielies Vignes – Domaine bourillon Dorleans
Lagar de bouza albarine – Bouza do rei

Buffén serveras på onsdagar under sommaren. Så se nu till att boka bord och testa sommarens exklusiva skaldjursbuffé.
Och skulle inte detta räcka eller du bara vill prova något, så kan vi även rekommendera den otroligt stora och fräscha kingzise räkmackan med massor av färska räkor på. Och till den kan ni givetvis dricka en god veteöl.


Foto: Magnus Lindkvist / Fotograf Skellefteå

Boka bord 0910-711 062

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons