Annons

Augustin, Georgian Waters & Cajsa Siik

Datum: 26 juli 2014 Plats: Möjligheternas torg Börjar: 20.00

AugustinBandet Augustin som ska spela på torget lördag den 26 juli.
MUSIK De kommande lördagarna arrangeras gratiskonserter runt om i kommunen. Först ut är en spelning med tre band på torget mitt i Skellefteå.
Kulturåret 2014 i Skellefteå bjuder tillsammans med Mullberget på konserter runt om i kommunen varje helg från och med lördag den 26 juli.
Först ut blir en kväll med Spinnup, en Spotify-satsning för oetablerade band, på torget lördag 26 juli klockan 20:00 med följande akter:

Georgian Waters, 20.00

”Musik med influenser av allt från 60-talet till Disney’s filmmusik till modern pop. Bandets debut-EP Lessons släpptes 2012 och sedan dess har en serie singlar släppts. Till hösten kommer en ny EP med fem låtar”

Augustin, 21.00

”Med 80- och 90-talsindiemusiken i ryggen skapar Augustin energisk pop i sann Skellefteanda. Vemodiga melodier blandas med skränig gitarr. Det är en karg ljudbild färgad av dess hembygd och texter med tydligt budskap, men där det lämnas kvar en del till lyssnaren att tolka.”

Cajsa Siik, 22.00

”Cajsa Siik växte upp i en liten fiskeby utanför Umeå. Där påbörjade hon sin musikaliska bana som ledde henne till Stockholm. Våren 2010 lämnade hon även Stockholm, för den spanska staden Sevilla. Där hyrde hon ett litet tyst rum ovanför en flamencobar där hon stängde in sig för att skriva musik. Hon kom tillbaka två månader senare med materialet för hennes vackra och ärliga debutalbum ”Plastic House”.”
Samtliga band har gjort releaser via Spinnup och dom två sistnämnda är scoutade av Spinnupscouter och är nu ute och spelar för att skapa sig en publik.
Spinnup gör kontinuerligt olika evenemang och spelningar runt om i landet men då huvudkontoret ligger i Stockholm blir det av naturliga skäl fokus kring storstadsområdet.
– Därför känns det roligt att få denna chans att visa upp Spinnup och de band som kan komma därifrån här på hemmaplan, säger Tea Lindholm, festivalgeneral för Trästocksfestivalen och tillika verksamhetsutvecklare på Mullberget.

Konserter de följande lördagarna:

26 juli, Augustin, Cajsa Siik, Georgian Waters, Möjligheternas torg Skellefteå.
2 augusti, EKO, i Kågehamn.
9 augusti, minifestival med lokala band i Bureå
16 augusti, Svenskarna, i Boliden
23 augusti, Jon-Henrik Fjällgren i Stadsparken i samband med invigningen av densamma.

Fler event

Annons