”Julia skriver:
18 augusti, 2010 kl 09:34
Hej! Har du några goda vegitariska rätter att tipsa om Sus? Skulle bli jätteglad. Gärna pasta också!”
Självklart har jag det Julia!
Det mesta går ju att laga med vegetariska ingredienser också. Byta ut kycklingen mot Quornfilé, köttfärs mot vegetarisk och använda Tzai eller tofu om man gillar det osv.
Marinaderna jag lagt ut går absolut marinera annat än kött och kyckling med också! Såser osv är ju inte heller några problem.
Om det är nåt särskilt recept du undrar över hur man gör det veggo, så är det bara du skriver i kommentarsfältet eller mailar mig på susanne@megafonen.nu
Jag lägger in recept på vår middag vi åt i fredags. Den kan du enkelt göra vegetarisk!
~
Färsk Papardelle med krämig sås 4 pers
2 paket färsk pasta, tex Papardelle
200-250 gram strimlad fläskfilé
(byt till zuccini, champinjoner, paprika eller annat för veggo)
ca 10 skivade champinjoner
8-10 soltorkade tomater, hackade
2 dl grädde
3 dl mjölk
ca ½ msk kalvfond (½ svampbuljongtärning för veggo)
maizenaredning
flingsalt
svartpeppar från kvarn
Bryn strimlorna av fläskfilén i en het panna tills de fått fin färg och är genomstekta.
Ta upp dem ur pannan och bryn de skivade champinjonerna ordentligt.
Lägg i de hackade soltorkade tomaterna och fräs en stund.
Lägg i resten av ingredienserna i panna och låt koka ihop några minuter.
Red av till önskad konsistens med maizena eller vanligt mjöl.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Tips!
Den här såsen kan man ha som gryta också och servera med ris eller potatis om man vill. Blir det över nåt är det gott att lägga på varma mackor, täcka med ost och gratinera i ugnen..
~
Vi fick just besök av mina föräldrar och pappa hade plockat Karl Johan svamp till oss!
Jag ska steka den med ordentligt med smör, salt och svartpeppar och lägga på ett rostat bröd. När barnen lagt sig. Oh yes 😀
/Suss