Idag är det fredag. Igen!
Jag vill knappt tänka det, men nu har halva sommaren gått. Nästan. Det är däremot bättrehälften som återstår och en hel del härliga sommardagar och kvällar får vi hoppas.
Den här bålen är frisk och fräsch tycker jag. Inget för den som inte gillar vitt vin då den faktiskt smakar just det också.
Sen tänker jag att med färska solmogna jordgubbar och nektariner i så blir den betydligt fruktigare än när jag gjorde den till tidningen för två månader sedan.
Det är NU man ska äta allt detta goda!
Sommarbål för 6 små glas
———————————————
Variera frukten som du vill!
Is
1 dl konc.flädersaft, gärna ekologisk
1 dl Bacardi Limon eller vanlig
½ flaska vitt vin
3-4 dl kolsyrat vatten
Jordgubbar
Nektariner/Persika
Mynta
1.Blanda allt utom is och kolsyrat vatten, riv ner myntan och gör detta gärna ett tag innan du ska ha bålen. Annars kan du muddla (stöta/krossa) myntan och frukten för att de ska ge mer smak.
2.Rör om ordentligt.
~
Den här pajen är sjukt god tycker jag själv.
Jag är ingen Jante-lover så jag tycker man får säga det själv när nåt är riktigt bra.
Varning bara för den har en strykande åtgång…
Fyll den med nån annan röra om du inte gillar skaldjur!
Skaldjurspaj, 8 små eller en stor
———————————————–
Galet god. Risk för att man bara vill äta paj om man har den på ett buffébord.
4 dl mjöl
150g västerbottensost, riven
150g kallt smör
drygt ½ dl vatten
¾ tsk salt
1 tsk paprikapulver
fyllning:
3 dl creme fraiche, lätt
200g Philadelphia light
1 rödlök, finhackad
ca 400g skaldjur, räkor och kräftor
1 ekologisk citron, zesten
1 dl finhackad dill och gräslök
salt
lite cayennepeppar
1.Gör pajdegen. Skär smöret i tärningar. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan smöret. Nyp ihop till en smulig massa. Tillsätt sen vatten och arbeta snabbt ihop tills massan blir till en deg. Låte degen vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
2.Hacka löken fint, grovhacka skaldjuren. Blanda alla ingredienser till en röra. Ställ kallt.
3.Kavla eller tryck ut degen i små pajformar eller en stor. Nagga botten med en gaffel och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt kallna.
4.Fyll pajskalen med skaldjursröran. Garnera!
~
Trevlig helg!
♥