Annons
Annons

Vardagslyx!

Annons MOBILE TOP

Vem har sagt att måndagsmat är tråkmat?
Jag köpte hem ett riktigt fint hängmörat kalvinnanlår som jag idag gör rullader av.
Receptet som jag utgått från och bilden är Morbergs, även om jag inte gör riktigt som honom.
Kalv är mörare än oxkött, innanlår mörare än ytterlår.
Svensk senap mildare än fransk.
Allt en penga-, tids- och smakfråga vilket du väljer!

Jag serverar röd vinbärgelé och kokt potatis samt kokt broccoli till.
Och den underbara gräddsåsen som blir också.

Oxrullader för 4

600 g (8 skivor) tunt skivat oxytterlår eller -innanlår
1 st morot
1 st gul lök
2 msk fransk senap
100 g bacon
50 g cornichoner
1 l oxbuljong
2 msk tomatpuré
salt och peppar
Gräddsås
buljongen från rulladerna
3 dl vispgrädde(eller ta hälften mjölk eller bara matlagningsgrädde)
1 msk svartvinbärsgelé
nymalen vitpeppar

 

1. Skala moroten och löken. Skär moroten i stavar och skiva löken.

2. Lägg köttskivorna på bänken. Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå. Lägg lök, morotsstavar och cornichoner längst ner på köttskivan. Salta, peppra och rulla ihop.

3. Trä rulladerna på ett stort grillspett och bryn spettet i en stekpanna. Lägg ner dem i en kastrull och häll på buljongen. Brässera köttet i cirka 45 minuter eller tills det släpper från spettet. Lyft upp rulladerna och lägg dem åt sidan.

4. Koka ner buljongen tills 1/3 återstår. Tillsätt grädden. Låt koka upp och smaka av med gelé, eventuellt lite salt och peppar. Vill du ha tjockare sås, red av med lite redningsmjöl Servera med gelé, sockerärtor och pressad potatis.’

~

Sjukt gott!!

Annons
Annons
Annons
Annons