Förr om åren så gjorde jag den här rätten lite då och då.
Nu hade den fallit i glömska under en alltför lång tid och bara raderats ur minnet.
I början av veckan slog det mig, måste lagas!
Det är en enkel rätt som till och med min dotter lagat, när hon bara var närmare 5 år gammal.
Det fixar du!
Och det är så gott!
~
Min heta kyckling
1 majskyckling
10-12 skivor av en het salami, tex Ventricina Piccante
lite olivolja
flingsalt
svartpeppar från kvarn
färsk eller fryst timjan
Tina kycklingen i kylskåp. Det tar drygt ett dygn.
Slå på ugnen på 175 grader.
Gör ett snitt på lårbenet så du kan frigöra skinnet från köttet åt båda håll.
Frigör även skinnet från köttet på bröstet.
Stoppa in salami under skinnet så mycket du rymmer.
Häll lite olivolja. ta några tag med pepparkbarnen och flingsaltet samt timjan och massera in kryddorna på hela kycklingen och även under skinnet där salamin ligger.
Lägg din kyckling i en ugnsfast form och stoppa in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
Ös gärna fågeln med vätskan som frigörs.
Ugnsbaka ca en timme eller till kycklingen nått 72 grader och det kommer klar saft från köttet.
Ös kycklingen med skyn.
Njut!
~
Igår var jag och en kompis på loppis i Bureå.
Jag fyndade porslin (ovanligt?) och särskilt glad är jag över de små espressokopparna från Rörstrand som bara är helt ljuvliga!
Tallrikarna längst ner är en serie jag håller på och samlar, så de kommer väl till pass också!
Mycket fint fanns det och jag fick verkligen hålla i mig för att inte handla massor mer.
Lämnade ett superfint vitrinskåp som jag grämer mig över idag…Varför köpte jag det inte?! Gaahh!
Rörstrand Vesta, assietter
Vad de här heter vet jag inte, men vet du nån som har och vill sälja så är jag intresserad!
Rörstrand Desiré, förrättstallrikar
♥