I helgen har vi varit i Magsjukeland.
Fredagen flöt på bra, jobbade och åt räkor till middag -igen.
Denna fredagen köpte jag 1 kilo färska räkor till bara mig och min sambo och jag lugnt säga att vi blev mätta. Skaldjur i överflöd känns otroligt bra!
Vi skippade det mesta lull-lullet runtom och körde med aioli och bröd samt lite crispsallad. Värt!
Barnen gillar inte så de fick Bullens varmkorv och bröd. Ketchup.
De var mycket nöjda.
Efter middagen gick vi till några vänner och käkade en grym ostbricka med 7-8 olika ostar, frukt, marmelad och vildsvinssalami. Mycket gott, men vi var ju proppmätta efter de räkorna, haha! Orutinerat!
Lördag…kräk in da house.
Hämtpizza istället för att äta middag hos vänner.
Supertrist.
Proviva och delikatessknäcke med smör till lilla magsjukemonstret.
Jag kände mig också lite skakig i magen, så vi är flera som tankat Provivashots hela helgen.
Inget lördagsgodis till mig och henne.
Idag är alla pigga men vi håller oss för oss själva eftersom hon kan smitta i ett dygn till. Hoppas innerligt alla andra i familjen klarar sig från denna äckliga sjuka, för det är just vad det är. Äckligt.
Det värsta jag vet.
Idag blir det nog pasta Carbonara till middag, med mycket färskriven Parmesanost.
Och söndagsgodis istället. Magen mår finfint.
Imorrn börjar jobbveckan igen med min långa jobbhelg som avslutning.
Lite kul hinner hända innan.
Megafonentidning nummer 9 kommer ut på torsdag -missa inte!
Tjejklubben träffas på lördag -vi kör en lightvariant den här gången endast på kvällen. Käka på Bryggargatan i Bistron och gå på krogen tror jag planen var. Vi brukar ses redan från morgonen och ha flera aktiviteter inbokade så detta känns light även om det känns supertrevligt!
Jag har sagt det förr och säger det igen, alla borde ha en Tjejklubb.
Det är som att vara på möhippa 4 gånger per år!
~
bilden är lånad
Stefano Catenaccis pasta carbonara
360 g spaghetti
4 st hela ägg
1 dl vispgrädde
100 g sidfläsk (eller Pancetta)
100 g riven parmesanost
salt
svartpeppar
Börja med att skära sidfläsk i strimlor.
Koka upp vatten med 10 g salt/l och häll i pasta.
Stek fläsket gyllenbrunt, knäck äggen, blanda med vispgrädde, parmesanost, en nypa salt och svartpeppar.
Häll av pastan när den är färdigkokt och häll den i stekpannan med fläsket, därefter äggblandningen och rör om försiktigt över svag värme 30 sek.
Fördela din pasta carbonara på fyra tallrikar och avsluta med lite nymalen svartpeppar.
~
”Tid över” resulterar ofta i tenntrådsarmband.
Äntligen blev detta både påbörjat och färdigt!
❤