En vecka till jul, vansinnesveckan på jobbet har inletts.
Ja du vet ju själv säkert när du ska handla till julbordet, resterande som inte behöver förberedas så lång tid innan.
Idag ska jag själv lägga min lammbog i salt för att börja torka den om två dar ungefär.
Jag ”fuskar” och torkar i ugnen.
Receptet är enkelt och en bättre bild kommer sen!
~
Torkad lammbog
1,5-2 kg lamm- eller fårbog/lår
2 dl grovsalt
1dl socker
Blanda salt och socker.
Använd grovsalt, vanligt salt innehåller jod som ger en bismak när du torkar det.
Snitta bogen med några långa skär så att kryddorna kan tränga in bättre.
Gnid in lammet och lägg sedan i en påse som du kan försluta.
Lägg i kyl, vänd 5-6 gånger under de närmaste 36-40 timmarna.
Lägg lammet i en form och sätt in i ugnen på 150 grader i en timme.
Sänk sedan värmen till 70-80 grader och torka i ugnen 10-12 timmar.
Klart!
~
Ha en skön kväll!