Annons

Snabb dessert till midsommarfesten!

Annons

Jag vet, man har ju tusen saker att göra inför midsommar med just maten.
Maten är i fokus hos oss iallafall och det går åt en del planerande för att liksom ”hinna äta allt” under dagen och kvällen.
Vi kör alltid lite knytis och alla bidrar till både lunch, fika och middag.
Desserten brukar ligga på min lott och jordgubbar är väl givet?

Den här desserten fanns med i Megafonentidningen nr 3.
Ingen har väl missat min passion för just Fläder. Tänk om min egen fläderbuske kunde bli stor snart!!
Så länge så köper jag saften och Ica´s I ♥ ECO Flädersaft är i stort sett lika god som hemstampad.

~

Jordgubbstrifle med fläderkräm 6 portioner
______________________________________
tid: 15 min

En snabblagad dessert som kan varieras allt efter vad du tycker om. Byt ut bären eller marinera dem med lite likör, gör en annan kräm eller välj olika smaker på den mjuka kakan.

½ sockerkaka eller liknande
250 gram färska jordgubbar
1 sats fläderkräm

1. Gör fläderkrämen.
2. Skär jordgubbarna i mindre bitar eller skivor.
3. Dela kakan i skivor.
4. Varva bär, kräm och kaka och servera!

Fläderkräm för 6 portioner Trifle
_____________________________
tid:  5 min

3 äggulor
1 msk potatisstärkelse tex maizena
1½ dl vispgrädde
1 dl koncentrerad flädersaft

1.Vispa ihop flädersaften med maizena i en kastrull och lägg sedan i resterande ingredienser .
2.Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Koka ej!  Ta genast från värmen och häll i en kall bunke.
3. Låt svalna i kyl med plastfilm över.

Annons
Annons
Annons
Annons