Mmm, så gott, och hälsosamt!
Jag vet att de flesta har antingen en hat- eller älskakänsla till de här små rackarna.
Jag är FÖR kikärtor!
Här kommer därför ett gott recept på en vegetarisk kikärtsgryta som man även kan ha som tillbehör till kött eller kyckling till exempel.
Här hemma så var det nog mest jag som tyckte den var god (funkade visst inte i sambons lunchlåda på jobbet av nån anledning) och jag åt den med nudlar. Strået vassare är den med basmatiris och/eller en fräsch krispig sallad.
~
Kikärtor från Kerala för 4
1 grön eller röd chili
1 medelstor lök, grovt hackad
3 vitlöksklyftor
3 cm skalad och riven ingefära
1 burk kikärter (400 g)
2 msk olja
2 msk curry
1 burk kokosmjölk (400 g)
10-12 körsbärstomater i halvor
100 g färsk spenat, väl sköljd
saft av en 1½ pressad lime
salt
färsk koriander
Kärna ur och hacka chilin.
Skala och grovhacka löken.
Skala och krossa vitlöksklyftorna (pressa inte).
Skala och riv ingefäran.
Skölj kikärterna i kallt vatten i ett durkslag, låt rinna av och ställ åt sidan.
Fräs chili, lök, vitlök och ingefära i olja. Dofta över curry.
Blanda sedan ner kikärterna och häll i kokosmjölken.
Låt det hela koka upp och sedan puttra ett par minuter.
Riv sönder de färska spenatbladen grovt och blanda ner dem och tomaterna.
Låt koka ett par minuter till.
Smaka av med limesaft och lite salt.
Strö över hackad koriander.
Servera med ris och ev som tillbehör till ugnsstekt kyckling.
~
♥