Annons
Annons

Tack!

Annons MOBILE TOP

Ni 22 medmänniskor som tyckte att jag förtjänade lite cred och tryckte på GILLA!
Gör´t oftare!
Receptet på Veggobiffarna kommer nu, som jag lovat. Det kommer ursprungligen från en tidning som heter Laga Lätt och eftersom ljuset är riktigt dåligt vid middagstid nu så har jag bara fotat av bilden som var i tidningen.
~

Ricottabiffar

Ricottabiffar med Morotspuré, 6 port

600g morötter
400g palsternacka
2 msk smör
30 g parmesanost
1 dl finhackad gräslök
500g Ricottaost
2½ msk vetemjöl +
2 dl till panering
1 ägg delat på vita och gula
olivolja
salt
svartpeppar från kvarn

Purén:
Skala morot och palsternacka och skär i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten.
Mixa morot- och palsternacksbitarna med smöret till en slät puré med en stavmixer eller i en blender. Krydda med salt och svartpeppar.
Biffar:
Finriv parmesanosten.
Finhacka gräslöken.
Blanda parmesanost, gräslök, ricotta, 2  1/2 msk mjöl och äggulan.
Krydda med ca 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd in det i ostsmeten.
Häll ut 2 dl mjöl på en tallrik.
Lägg en klick av röran (ca 1/2 dl) på mjölet.
Strö mjöl ovanpå och forma snabbt till en biff mellan händerna. Det här kan vara lite klurigt för smeten är lös och ska vara det.
Stek biffarna i 3 msk olja ca 3 min per sida på medelvärme.
Servera biffarna med puré och en sallad med mycket krisp i!

Tips!
Morotspurén blir väldigt söt tycker jag och skulle rekommendera att ha salladen som det huvudsakliga tillbehöret och purén vid sidan om.
Annars passar det givetvis att göra en couscoussallad eller tex bulgur eller varför inte vanlig pasta till.
Vill man ha en sås till, vilket inte behövs, så skulle jag göra en tomatsås.
Det passar riktigt bra!
~

Annons
Annons
Annons
Annons