Annons
Annons

Vit chokladtryffel med citron

Annons MOBILE TOP

På riktigt, tryfflar är kung!
Det här receptet kommer från den nya kokboken från mitt jobb,
Julglädje på Medlefors”.

Julglädje på Medlefors

Det är nog den enda kokboken du behöver till julbordets alla grejer.
Bara att köpa den med andra ord, eller köp den i julklapp till svärmor eller mamma och låna den. All info var du får tag i den finns i länken ovanför.

Och snälla du, använd inte ”blockchoklad”. Resultatet blir därefter i sånt fall.
Det går alldeles utmärkt att inte ha tryffelformar också, eller en mer julig variant än jag valde.

~

Tryffel vit choklad & citron

Vit chokladtryffel med citron, ca 25 stycken

1 dl vispgrädde
1 tsk honung
225 gram vit choklad
skal av 1 citron
garnering:
200 gram vit choklad
blått vallmofrö

Tvätta citronen noggrant och skala av det yttersta skalet med en potatisskalare eller med ett zestjärn.
Koka upp skalet med grädden och honungen i en kastrull.
Lår stå och dra ca 15 minuter.
Hacka under tiden chokladen fint och lägg i en bunke.
Koka upp grädden igen, sila bort skalet och häll sen grädden över chokladen.
Rör om tills chokladen smält.
Låt smeten stelna i kylen och rulla den sen till bollar.
smält chokladen till garnering i ett vattenbad.
Doppa bollarna i chokladen och strö över vallmofrö om du vill eller garnera med nåt annat.
~

Annons
Annons
Annons
Annons