Annons
Annons

Bakläxa!

Annons MOBILE TOP

Såna här läxor är ju inte dumt att ha när man går i 3:an och allt man vill är att baka (med den lite motsträviga mamman som tycker att det går så mycket fortare om jag bara får vara ifred..).
De ska få en belöning och en del av den belöningen är fika.
Fröken Lena plussade ihop matte och bakning och så blev det bakläxa för barnen till imorrn.
Smart sätt att engagera barnen att tycka det är roligt! Annars kan väl matteläxa vara hyfsat trist för många, men att få använda matten rent praktiskt är ett bra sätt att lära sig, särskilt huvudräkning när det kommer till matte i köket.
I mitt yrke så räknar man hit och dit och räknar om saker hela tiden varje dag.

Elliot bakade Leilas cheewy ginger chocolate cookies men han döpte om dem till Elliots chokladpluttar.
Han gjorde allt själv utom att ta ur ugnen och de blev superfina och väldigt goda!
Klarar en 9-åring så klarar du. Bara att börja baka igen med andra ord!

Elliots bakläxa

~

Cheewychocolategingercookies

Elliots chokladpluttar, 24 st

125 g mjukt smör
1 tsk färsk riven ingefära
1 dl mörkt muskovadosocker
1 dl mörk sirap
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 krm malen nejlika
1 krm malen muskotnöt
1 tsk kakao av god kvalitet
200 g mörk kvalitetschoklad 70 %
0.5 dl råsocker att rulla i

Vispa smör, färsk ingefära, muskovadosocker och sirap fluffigt.

Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, kryddor och kakao.

Hacka chokladen grovt och vänd ner den.

Blanda samman allt till en smet och forma en till en lång rulle. Klä rullen i plastfilm och låt degen vila i kylen några timmar.

Sätt ugnen på 175 grader.

Skär degrullen i 24 bitar och forma dem till bollar. Rulla bollarna i en skål med råsocker och lägg ut dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.

Grädda kakorna gyllene i cirka 14 minuter.
~

Annons
Annons
Annons
Annons