Annons
Platsen för den första olyckan, enligt koordinatangivelsen till SOS Alarm. Foto: Google

Älgkrock på E 4 – sedan ny olycka i närheten • En person till sjukvård i ambulans: ”Hade smärtor i ryggen”

NYHETER En bil krockade med en älg på E 4 på morgonen och därefter inträffade en annan olycka i närheten. En person har förts till sjukvård i ambulans.

Annons

Älgkollisionen inträffade i norrgående körfält på E 4 mellan Skellefteå och Bureå, ungefär i höjd med Yttervik. SOS-larmet kom klockan 06.21 på onsdagen och polisen, räddningstjänsten och ambulansen var snart på plats.

Två personer färdades i bilen och ingen av dem behövde föras till sjukvård, men älgen dog i smällen, och RC Nord uppger att vägen behövde stängdas en kortare stund.

– Det var när räddningstjänsten skulle dra djuret och bilen åt sidan, säger operatören.

Annons

Det var därefter som det inträffade en följdolycka en bit därifrån, nu i södergående körfält på E 4. En annan bil ska ha kört in i en lastbil bakifrån och, i förarens försök att väja, hamnat i diket.

Den personen togs omhand av ambulanspersonal och har förts till sjukhus för vård.

– Skadorna bedömdes som måttliga. Personen hade smärtor i ryggen, berättar Niklas Lindblom, medicinskt ansvarig på ambulansen, tillbaka på stationen.

Även räddningstjänsten och polisen har kunnat lämna olycksplatserna sedan dess.

Annons

Uppdatering, 10.36:

Personen som förts till sjukvård, en man, har tilldelats böter eftersom han inte hållit med tillräckligt avstånd till framförvarande fordon, meddelar polisen nu.

Innan de lämnade platsen hölls också förhör med honom och patrullen genomförde en nykterhetskontroll som var utan anmärkning.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons