Annons
Annons
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson
  • Foto: Jonas Nilsson

Restaurangen redo att öppna efter ut- och ombyggnation: Följ med in

NYHETER Om en vecka öppnar Meat Us på gågatan igen. En större, ljusare och mer modern restaurang än den som stängde i januari: "Har längtat efter att träffa alla igen"

Annons MOBILE TOP

Vi berättade om planerna i december. Niclas Hällgren och Anna Ploysuksai har länge haft tankar om att utveckla Meat Us men alltsammans har dragit ut på tiden. I dag har de äntligen kunnat förverkliga sin vision.

Paret stängde köttrestaurangen i början av året men tänker öppna den snart igen.

– Det känns superhärligt! Det ska bli spännande att se alla reaktioner. Jag har längtat efter att träffa alla igen, säger Anna.

– Man har saknat den sociala biten nu under byggtiden, instämmer Niclas.

Annons
En initial rendering av tillbyggnaden. Restaurangen har byggs ut mot gågatan så långt tomtgränsen tillåter. Illustration: Link arkitektur

En fast tillbyggnad har tillkommit, vilket varit ett huvudfokus. Med den kan ägarna bespisa fler och inte minst förlänga sommarsäsongen. Väggarna består i huvudsak av glaspartier som kan höjas och sänkas, utifrån hur vädret är.

Om miljön någonsin uppfattats som dov eller murrig gör ljusinsläppet att atmosfären också blir en annan i dag.

– Vi har försökt behålla en del av den gamla känslan men velat göra det mer modernt. Vi vill också att allt ska hänga ihop, både inne och utomhus i området.

Annons
I förberedelserna för ombyggnationen visade det sig att det finns ett skyddsrum här under, vars utgång inte får byggas för. Den har därför införlivats i restaurangmiljön, se ”eldstad” till höger i bild. Foto: Jonas Nilsson

De har klätt om möblerna, tapetserat och målat om, satt nytt innertak och nya mattor. I den bakre delen har en lounge tagit form, en plats där gäster kan hänga före eller efter middagen, vilket har saknats förut.

Hur har arbetet gått?

– Det har gått bra. Vi har varit omgivna av duktiga entreprenörer. Det har varit en del gupp längs vägen men inget som inte gått att lösa, säger Niclas.

Annons
Anna Ploysuksai och Niclas Hällgren ser fram emot att öppna och träffa alla stammisar igen. ”Man har saknat den sociala biten nu under byggtiden”, säger Niclas. Foto: Jonas Nilsson

Paret har fått vänta länge men nu känns mödan värd. Det ”nya” Meat Us kommer att öppna igen på onsdag den 20 mars.

– Det har aldrig varit så nära. Det har varit jävligt roligt att göra det här, säger Niclas.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons