Annons
Annons

Citronkaka med björnbär

Annons MOBILE TOP

Fika, fika, fika… Gott!
Och nu är det ju säsong för citroner och allt!
Den här kakan är god och saftig även efter 2 dagar i kylen. Tänker att den borde gå göra som långpanna om man gör dubbel sats eller 2½ sats..
~

Citronkaka med björnbär

Citronkaka med björnbär, ca 12 bitar

4 dl vetemjöl
1½ dl florsocker
125 gram smör
1 ägg

Mixa ihop degen till botten och kyl 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen och klä en form med höga kanter, ca 26 cm i diameter.
Nagga den och grädda sedan 15 minuter.
Låt svalna.

fyllning:
2 citroner, saft+skal
6 ägg
2,25 dl strösocker
2 dl vispgrädde
garnering:
björnbär
florsocker

Riv skalet på citronerna.
Vispa ägg, socker och citronzest luftigt.
Pressa saften ur citronerna och tillsätt även grädden.
Blanda smeten jämn och häll på pajsskalet.
Grädda 50-60 minuter och låt sedan svalna.
Pudra över florsocker och garnera med björnbär.
~

Annons
Annons
Annons
Annons