Annons
Annons

Bruschetta med…

Annons MOBILE TOP

..vad som helst!
Jag älskar Bruschetta. En bit bröd med lite olivolja, flingsalt och en aning vitlök rostad gyllene på grillen, i ugnen eller mittemellan.
Tomatbruschetta är grymt, särskilt nu med tomater som är solmogna och smakrika.
~
bruschetta tomat
bilden är lånad

Tomatbruschetta, 6 pers

6 medelstora tomater
lite flingsalt
svartpeppar från kvarn
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
6 skivor gott lantbröd
1 stor skalad vitlöksklyfta
2 msk olivolja till brödet
6-8 stora strimlade basilikablad

Skär tomaterna i halvor och sedan i fjärdedelar.
Skär bort och släng kärnhusen och fästena.
Hacka tomatköttet ganska smått och lägg i en skål.
Smula över flingsalt, svartpeppar, olivolja och balsamvinäger.
Hit kan du förbereda ett par timmar om du vill.
Ringla lite olivolja över brödet och gnugga vitlöken så det tar lite smak.
Strö över lite flingsalt om du vill.
Rosta eller grilla brödskivorna.
Skeda på tomathacket och garnera ev med ytterligare basilika och lite svartpeppar.
Servera direkt.
~

..med avocado

Fixa brödet.
Lägg på späda blad av ruccola, fint hackade tomater och skivad avocado.
Smula över flingsalt och peppra lätt.
Strimla över lite basilika och njut direkt!

~

..med Portabella och Parmesan

4 stora Portabellasvampar, bara hattarna
2 msk olivolja eller smör
flingsalt
svartpeppar från kvarn
4 msk pesto
ruccola eller bladspenat
flagad parmesan, pecorino eller WB-ost

Fixa brödet som ovan.
Stek svamparna hela, men utan skaft långsamt på båda sidor i lite olivolja.
Salta och peppra lätt.
Bred pesto på brödskivorna.
Lägg på generöst med ruccola elelr spenat och sedan den varma svampen.
Flaga över osten och servera direkt.

~
..med Olivtapenade
~

Bruschetta parma

bilden är lånad

Eller med nåt annat, bara fantasin sätter gränsen.
Men att vara inne och blogga i det här underbara vädret…hm?
Later!

Annons
Annons
Annons
Annons