Annons
Annons

Laxpaj med färsk sparris

Annons MOBILE TOP

När man har kalas, fest eller nån happening som ska innehålla mycket folk och mat om inte är så ”känslig” så hör paj till de bästa alternativen tycker jag. Jag älskar paj av alla slag, både söta och salta och att man faktiskt kan förbereda den till och med ett par dar innan är så praktiskt tycker jag. Minskar dessutom stressen på själva festdagen dramatiskt.

Dagens lunch blev således paj med en fräsch sallad och räkröra.
Tårta och kaffe till efterrätt. Praktiskt att bjuda folk på kalas och ge dem lunch. Då är de mätta och orkar inte fika massa kakor och sånt utan bara tårta. Sparar tid och känns bättre i magen när kalaset är över också!

~

Laxpaj med färsk sparris

Laxpaj med färsk sparris 4 pers

Pajskal.
Receptet hittar du HÄR.

ca 300 gram laxfilé, avskinnad och urbenad skuren i tärningar
10 cm purjolök i skivor
5-7 gröna färska sparris

saften av ½ citron
3 ägg
3 dl mjölk
salt
svartpeppar från kvarn
chilipulver

Slå igång ugnen.
Gör pajdegen, tryck ut i en pajform och förgrädda enligt recept.
Under tiden fixar du laxen, rensar, tärnar och steker lätt i en panna med smör.
Krydda med salt, peppar, chilipulver och saften av en ½ citron.
Stek och rör om försiktigt så inte bitarna går sönder. Dra av värmen när de är nästan klara.

Strimla purjon och skölj väl.
Stek i panna med smör (steka kan du hoppa över om du vill, men då blir pajen mer lökstark)
Koka en kastrull med rikligt med vatten.
Ta av ändarna på sparrisen och koka dem sen 3-4 minuter. Ta upp och låt svalna.
Lägg purjolök, lax och sparris i pajformen.
Blanda ägg + mjölk till äggstanning. Krydda den med salt och peppar.
Häll i pajformen.
Grädda i mitten av ugnen 200 grader ca 20 minuter.

~

SalladRäkröra
Annons
Annons
Annons
Annons