Annons
Annons

Goddag lördag!

Annons MOBILE TOP

Gjorde en ny marinad igår, en orientalisk variant, som blev klart godkänd.
Det är en ”pulvervariant” med mestadels torkade kryddor.

~

Orientalisk fläskfilé,  4 port

ca 500 g fläskfilé
1 vitlöksklyfta, hackad
1 tsk soya
1 tsk malen spiskummin
½ tsk malen koriander
½ tsk malen ingefära
1 tsk flytande honung
2 msk olja
½ tsk svartpeppar
1 msk sesamfrön


Putsa köttet.
Blanda vitlök, soja, kryddor och olja till en rinnig pasta men vänta med sesamfröna.
Lägg köttet i en plastpåse och marinera en halvtimme eller pensla pastan på filén och grilla över medelvarm grill.
Salta!
Strö till sist över sesamfrön.
Servera gärna med en gräddfilsås med örter eller tex

Avocadosås 4 port

1 avocado
50 g fetaost
3 dl gräddfil

Mosa avocado, blanda med fetaost och gräddfil till en sås.

~

Tips!
-Den här marinaden passar bäst till fläskkött.
-Grilla gärna köttet helt och inte i skivor. Det blir SÅ mycket saftigare.
-Är du osäker på om det är klart eller inte så köp en digital termometer och kolla med. Det är värt varenda krona. Alltför många äter torrt kött hela sommaren 😉

Och en sak tål att upprepas..
Marinad kan man göra i större mängd och spara i en tätslutande burk eller flaska i kylen. Så slipper du göra marinad varje gång du ska grilla och slipper åka och handla en färdig hemskhet då du står och bara ska ”tvärmarinera nå kött” och sen dra på BBQ.

Vad väntar du på?
Prova!

Trevlig helg!
/Suss

Annons
Annons
Annons
Annons