Annons
Annons

Torsdag!

Annons MOBILE TOP

Megafonentidning-dag, nummer 10 dessutom.
Tiden går fort, tycker nyss vi var på första numret!
Har du inte tidningen i brevlådan så kan du läsa den är på hemsidan.

I det här magasinet delar jag med mig av lite utflyktsmat.
Sånt som jag gör själv och som kan passa både vuxna och barn.
Sånt som inte är limpmackor och varm choklad. Detta inte för att det är nåt fel på det, det är ju det godaste som finns i en skidbacke!
Men ibland kan man behöva variation. Och kanske nåt lite hälsosammare godis, som hemmagjord powerbar med allt du gillar i.

Powerbars ca 20 stycken
——————————————————————————————————–
Klart du ska göra egna bars! De här är utan konstigheter och massa raffinerat socker. De är ”chewy” och smular inte sönder när du äter dom.
Ät när du behöver extra energi, t.ex i pulkabacken, på picnic eller efter träning.

3 mogna ekologiska bananer
1,5 dl jordnötsmör ekologiskt
1,5 dl grovhackade nötter, mandel och pistage
1 dl frön ,chiafrön, solrosfrön, pumpafrön
2,5 dl havregryn ekologiskt
1 dl torkad frukt ,aprikos, fikon,
1 dl torkade bär ,blåbär, tranbär
1 dl kokosflingor
0,5 tsk kanel
0,5 tsk vaniljpulver

1.Slå på ugnen, 175 grader.
2. Ta fram en form som är 20×30 cm och lägg i ett bakplåtspapper.
3. Mosa bananerna och blanda med nötsmöret.
4. Blanda noga med resten av ingredienserna.
5.Grädda i mitten av ugnen, 20-25 minuter eller tills kakan är gyllenbrun.
6. Ta ut och låt den svalna helt innan du skär den i lagom stora bars.
Håller ca en vecka i kylen och de går utmärkt att frysa in!

Ut i backen med er!

Annons
Annons
Annons
Annons