Gjorde en smörgåstårta nu på morgonen.
Inte speciellt GI-vänligt för den är dessutom gjord på ljus botten. Men väldigt gott är det och jag kan iallafall aldrig få nog av smörgåstårta!
Det tjorvade hela tiden när jag skulle göra den. Skinkan jag hade köpt hade surnat trots att den var köpt för nån dag sen. Ogillas! Betyder att den som skivade den har haft smutsiga händer eller så var den redan gammal när den blev skivad..
Osten, som är en vällagrad präst, gick såklart inte rulla så det fick bli ostbitar och hyfsat fult. Men gott.
Jag hade ett svidarsår på tummen så räkorna sved gode att skala.
Klagomur, jag vet. Men det är irriterande när det inte blir som man tänkt.
Idag bloggar jag just den här smörgåstårtan, men jag gör absolut inte samma sort varje gång. Det är det som är det fina, man kan variera i oändlighet allt efter vad man är sugen på just den dagen!
Jag gillar inte den där varianten med Legymsallad (hurrvas!) eller Mimosasallad. Urkas.
Idag blev det en Räktårta!
~
Suss smörgåstårta med räkor, 8 bitar
1 rund smörgåstårtebotten (eller valfritt bröd)
Fyllning 1:
1 sats Suss räkröra med chili
Fyllning 2:
1 pkt Philadelphia gräslök
1/3 gurka i skivor
Spackla runt tårtan med:
1 pkt Philadelphia light
Garnering:
1 kg stora räkor med skal, skalade
valfri sallad eller annat man vill ha runt om
8 snedskurna bitar gurka
½ paket coctailtomater
4 kokta ekologiska ägg
8 skivor valfri skinka
8 skivor smakrik ost
citron
dill
Gör räkröran och koka äggen.
Lägg den på första lagret.
Lägg på en brödbotten.
Bred på Philadelphia gräslök och skivad gurka.
Lägg på sista brödbotten.
Spackla runt och på hela tårtan med Philadelphia light.
Klä kanten med sallad.
Garnera tårtan efter eget tycke och smak och snåla inte på räkorna!!
~
Ut i solen!
Vi grillar korv till lunch idag. Vädret är ju fantastiskt!
//Suss