En annan efterrätt än Ris a´la Malta… kan alla behöva!
Jag kan personligen inte förstå hur man kan sleva i sig det, och särskilt efter en julmiddag? Huga. Jag blir mätt bara jag tänker på det.
~
bilden är lånad från recept.nu
Saffranspäron, en stor burk
15 dl vatten
saft av 6 citroner
12 dl strösocker
3 vaniljstänger
3 g (6 påsar) saffran
ca 15 fasta små päron
vaniljglass eller vispad grädde till servering
Blanda vatten, citronsaft, strösocker, urskrapade vaniljstänger samt frön och saffran och i en stor kastrull.
Skala päronen och lägg dem i lagen.
Låt sakta sjuda 10-15 minuter, beroende på storleken. Lägg gärna bakplåtspapper ovanpå päronen för att de inte skall flyta upp till ytan så lätt och rör om ibland så att päronen kokas jämt. Prova med en provsticka att päronen har lite stuns kvar.
Låt päronen svalna i lagen. Flytta sedan över dem och lagen i en stor rengjord glasburk.
~
//Suss