Annons
Annons

Saffranspäron

Annons MOBILE TOP

En annan efterrätt än Ris a´la Malta… kan alla behöva!
Jag kan personligen inte förstå hur man kan sleva i sig det, och särskilt efter en julmiddag? Huga. Jag blir mätt bara jag tänker på det.

~

Saffranspäron

bilden är lånad från recept.nu

Saffranspäron, en stor burk

15 dl vatten
saft av 6 citroner
12 dl strösocker
3 vaniljstänger
3 g (6 påsar) saffran
ca 15 fasta små päron

vaniljglass eller vispad grädde till servering

Blanda vatten, citronsaft, strösocker, urskrapade vaniljstänger samt frön och saffran och i en stor kastrull.

Skala päronen och lägg dem i lagen.

Låt sakta sjuda 10-15 minuter, beroende på storleken. Lägg gärna bakplåtspapper ovanpå päronen för att de inte skall flyta upp till ytan så lätt och rör om ibland så att päronen kokas jämt. Prova med en provsticka att päronen har lite stuns kvar.

Låt päronen svalna i lagen. Flytta sedan över dem och lagen i en stor rengjord glasburk.

Tips!Päronen kan serveras både varma och kalla. Vaniljglass passar bra till varma och lättvispad grädde eller vaniljkesella till kalla.

~

//Suss

Annons
Annons
Annons
Annons