Annons
Linda Wåhlberg, kommunikationsstrateg på Skellefteå kommun, säger att annonsen fått mycket uppmärksamhet. Både lokalt och nationellt. Foto: Magnus Lindkvist / Caroline Thorén

Ansökan stängd – så har intresset varit för kommunens skapa-din-egen-tjänst-jobb: ”En viral succé”

NYHETER Under söndagen stängdes ansökan till Skellefteå kommuns "Ett jobb utan gränser" efter att totalt 535 ansökningar kommit in. Nu inleds en urvalsprocess.

Annons

Kampanjen väckte reaktioner när den lanserades den 2 september. Med ”Ett jobb utan gränser” har Skellefteå kommun velat synliggöra sig som arbetsgivare genom att utlysa en tjänst där sökande själv bestämmer lön, titel och arbetsuppgifter.

Som sökande ska du minst ha haft en kandidatexamen eller motsvarande, erfarenhet av omvandlingsarbete samt goda språkkunskaper i svenska eller engelska.

– Det primära syftet med den här kampanjen är att få fler människor i landet att få upp ögonen för Skellefteå kommun, både som arbetsgivare och plats, uppgav Linda Wåhlberg, kommunikationsstrateg på Skellefteå kommun, vid lanseringen.

Annons

Lucas Lind (M), ordföranden för MUF Skellefteå, har avfärdat detta som ”flum” och förespråkat rekryteringsinsatser inom skola, vård och omsorg. Kommundirektör Kristina Sundin Jonsson har å sin sida påpekat att det inte finns någon motsättning mellan kampanjen och arbetet för att säkra bemanning inom välfärden.

”Blivit en viral succé”

Sex veckor senare har ansökan till ”Ett jobb utan gränser” stängts efter att totalt 535 ansökningar kommit in. Det berättar kommunen i ett pressmeddelande.

– Annonsen har fått mycket uppmärksamhet, både lokalt och nationellt, som har varit positivt för Skellefteå kommun som arbetsgivare, säger Linda Wåhlberg i utskicket.

– Första veckan hade kampanjen fått över 10,7 miljoner visningar och blivit en viral succé. Det är också glädjande att se att nästan alla ansökningar som har kommit in är väl genomarbetade och relevanta utifrån kraven som har ställts, fortsätter hon.

Annons

Personerna som sökt jobbet föreslår en stor blandning av arbetsuppgifter och titlar. Några exempel på titlarna är:

Framtidsstrateg.
Miljökoordinator.
Enhetschef för unika enheten.
Stadsconcierge.
Lyckoarkitekt för kommunal trivsel.
Integrationskoordinator.
Visuell kommunikatör och gränsöverskridare.
AI-chef.
Chief of movement.
Accelerationssamordnare.
Samhällsvilde.
Kommunal apotekare.

Annons

Tipsar om andra jobb

Nu inleds en urvalsprocess för att hitta rätt kandidat. Arbetet görs i flera steg och rekryteringen bedöms bli klar till årsskiftet. I detta vill Skellefteå kommun även slussa intressanta kandidater till andra lediga jobb som matchar deras kompetenser.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons