Annons
"Vi är stolta över att ha fått förtroendet", säger Kurt Nyström, vd på Contractor Bygg. Foto: Jonatan Stålhös / Arkivbild

Aktör utsedd för bygget av 64 nya bostäder: ”Något vi värderar högt”

BOSTAD Efter att ha vunnit Skebos upphandling är det Contractor som kommer att bygga 64 nya bostäder på Morö Backe, fördelade på fyra lägenhetshus.

Annons

Området ligger vid Takdroppsgatan på Morö Backe där Skebo tilldelades mark i vintras. Det finns närhet till såväl skola som grönområden och service där, så bolaget ser platsen som mycket attraktiv för bostadsbyggande.

Efter ett upphandlingsförfarande blir det Contractor som får genomföra projektet.

– Vi är stolta över att ha fått förtroendet att bygga dessa nya bostäder åt Skebo, säger Kurt Nyström, vd på Contractor Bygg, i ett pressmeddelande.

Annons

– Vi har ett starkt fokus på hållbart byggande och ser fram emot att skapa moderna bostäder på Morö Backe, det rimmar bra med vår strategi att bygga ett levande Norrland. Att kunna bidra till bostadsutvecklingen i vår hemstad är något vi värderar högt, fortsätter han.

Utformningen

Det planeras för fyra tvåvåningshus med totalt 64 lägenheter i en blandning av storlekar: 16 fyror på cirka 85 kvadratmeter, 24 treor på cirka 75 kvadratmeter och 24 tvåor på cirka 55 kvadratmeter. Alla med antingen balkong eller uteplats.

– Vi ser att det finns en tydlig efterfrågan på större lägenheter i Skellefteå, så det känns bra att detta projekt kan möta de önskemålen, säger Helena Markgren, vd på Skebo.

Annons
En skiss på områdets utformning. Illustration: Skebo

I anslutning till husen ska det enligt Skebo anläggas 68 bilparkeringar samt 192 cykelparkeringar med väderskydd. Byggstarten planeras ske under våren 2025 och lägenheterna beräknas stå inflyttningsklara våren 2026.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons