Annons
Challa Gustavsson. Foto: Patrick Degerman

Teaterns vd Challa Gustavsson får branschuppdrag: ”Glad och stolt”

KULTUR Challa Gustavsson, vd på Västerbottensteatern, har blivit invald i styrelsen för bransch- och arbetsgivarorganisationen Svensk scenkonst.

Annons

Svensk scenkonst representerar runt 250 teatrar, orkestrar, danskompanier, operahus, musikorganisationer och andra verksamheter inom scenkonst. I styrelsen finns ledamöter från bland andra Riksteatern, Giron sámi teáhter, Malmö stadsteater och representanter för de regionala scenkonstaktörerna.

Dit räknas numera Västerbottensteaterns vd Challa Gustafsson.

– Jag är glad och stolt över förtroendet. Det här är ett viktigt uppdrag där jag är med och skapar bättre förutsättningar att producera och sprida scenkonst av hög kvalitet i hela landet, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Medlemmarna i Svensk scenkonst finns inom alla sektorer – privat, kommunal, regional och statlig – över hela landet. Det samarbetet mellan privata och offentliga aktörer gör organisationen till en viktig kraft inom kulturen.

– Jag ska arbeta för scenkonstens självklara plats i samhället, att vi har en kulturpolitik som prioriterar scenkonst som en naturlig del av ett välfärdssamhälle. Det kräver en infrastruktur där arrangörer, producenter och konstnärer kan verka, att vi har bra konstnärliga utbildningar, och att scenkonsten är tillgänglig för alla medborgare. En kulturpolitik som står upp för konstnärlig frihet och kulturell mångfald, säger Challa.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons