Annons
Baserat på pressmeddelande
Kristina Sundin Jonsson. Foto: Magnus Lindkvist

Skellefteås kommundirektör klar som ledamot i myndighetsorgan

NYHETER Som en av nio har Kristina Sundin Jonsson utsetts av regeringen till ledamot i det rådgivande organet vid Myndigheten för digital förvaltning, Digg.

Annons

Myndigheten lyder under Finasdepartementet och har som huvudsaklig uppgift att samordna och stödja den förvaltningsgemensamma digitaliseringen, ansvara för den gemensamma digitala infrastrukturen samt bistå regeringen med underlag för den offentliga förvaltningen och av samhällets digitalisering.

Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör i Skellefteå, har nu utsetts till ledamot i dess rådgivande organ. Ett förordnande som sträcker sig till juli 2027.

– Den digitala utvecklingen påverkar hela vårt samhälle och när det gäller ny teknik, exempelvis AI, finns det många perspektiv att beakta, som etik och säkerhet. Därför känns det spännande och bra att få bidra i den nationella dialogen kring framtidsfrågor på det här sättet, berättar Kristina Sundin Jonsson i ett pressutskick.

Annons

– Världen – och Skellefteå – utvecklas i rask takt och digitaliseringen kan hjälpa till att skapa möjligheter som möter människors behov, fortsätter hon.

De åtta andra personerna som har utsetts till ledamöter i Diggs rådgivande organ är:

My Bergdahl, näringspolitiska expert.
Lars Hjelm, IT-säkerhetschef.
Peter Krantz, teknisk direktör.
Anna Nilsson-Ehle, civilingenjör.
Mats Nordlund, direktör.
Gunilla Nordlöf, generaldirektör.
Håkan Sandahl, regiondirektör.
Katrin Westling Palm, generaldirektör.

Denna artikel är baserad på ett pressmeddelande från Skellefteå kommun
Artikeln kan ha justerats av Megafonens redaktion, men texten härstammar från ovan nämnda företag/organisation. Har du också ett pressmeddelande på gång? Skicka det gärna till oss på redaktion@megafonen.nu

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons