Annons
The Gems. Foto: Gustaf Blixt

Med influenser från Van Halen – The Gems spelar på Summertime: “Det ska bli fantastiskt roligt”

NÖJE Klassisk rock, hög energi, stor dynamik och mycket känsla. Det är vad The Gems utlovar inför lördagens spelning på Summertime.

Annons

Den som känner till The Gems vet säkert att de tre medlemmarna tidigare ingick i gruppen Thundermother – ett rockband som bildades 2009 och som under åren rönt framgångar och topplisteplaceringar i såväl Sverige som Europa, men där tre av medlemmarna Guernica Mancini, Emlee Johansson och Mona Lindgren lämnade bandet 2017 och bildade ett eget: The Gems.

Ut i Europa

I januari 2024 släppte bandet sitt debutalbum “Phoenix”, ett album som mottagits väl av såväl kritiker som publik och som under våren hamnade på tredjeplats på svenska Rocklistan och på tjugonde plats på den amerikanska motsvarigheten.

Annons

– Det har gått jättebra och nu tar vi chansen och ger oss ut på turné i Europa. Vi har jobbat upp våra personliga varumärken under åren och har bra kontakter. Så nu satsar vi och kör, säger Mona Lindgren, gitarrist och basist i bandet.

Men innan Europa väntar spelningar i Sverige och nu närmast på Summertime i Skellefteå. Lördag den 29 juni klockan 23.30 spelar bandet på Electro Stage och enligt Mona Lindgren blir det fullt ös.

Annons
The Gems på en tidigare spelning. Foto: Gustaf Blixt

– Vi kör klassisk rock med ett modernare sound, med influenser från band som Led Zeppelin och Van Halen. Vår förhoppning är att alla i Skellefteå som gillar rock kommer och kollar och öser framför scenen.

Tillbaka till stan

The Gems har spelat i Skellefteå tidigare, närmare bestämt i vintras under Sweden Live, ett event som samlade branschfolk inom musik-, festival- och klubbvärlden.

Annons

– Då var det 30 grader kallt och nu ska det tydligen bli 30 grader varmt. Så det blir tvära kast. Vi ser fram emot att möta Skelleftepubliken och alla rockers. Det ska bli fantastiskt roligt, säger Mona.

Du kanske också vill läsa:
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons