Annons
Bild från fjolårets publikhav på Nordanå. Foto: Mattias Kyllönen

Första artistsläppet inför Trästock 2024: Fem band klara för Nordanå

MUSIK I juli kommer Trästockfestivalen tillbaka till Nordanå och nu görs ett första artistsläpp. Fem band är klara att spela.

Annons

Musiksommaren i Skellefteå bjuder på mycket. Vid sidan av allt på Summertime ska det bland annat anordnas ett nytt event utanför kulturhuset. Evenemang som Örocken och Countryfestivalen i Skråmträsk kommer tillbaka och nu på fredagen går Work Together Festival av stapeln på Mobacken.

Den 19-20 juli gör också Trästockfestivalen comeback, utomhus på Nordanå som sig bör, och nu gör arrangörerna i Kulturföreningen Mullberget ett första artistläpp.

Annons

Det är fem band som är klara och enligt kutym sätts ett fokus på att lyfta det lokala:

Trästock 2024 – artistsläpp 1

Text och källa: Trästockfestivalen

• Lucid Blues
Psykedelisk bluesrock, grundat i Skellefteå med rötter från olika delar av Norrland. Medlemmarna omfamnar soundet från en förfluten era med modern och livlig energi. Deras musik suddar ut gränserna mellan influenser, samtidigt som en röd tråd identifierar deras karaktäristiska stil. Lucid Blues har något för alla!

• Manistar
Manistar är ett metal/alt-metal band med modern inriktning, skapat 2020 i Skellefteå. Bandet består av Alex Olofsson (trummor), Jacob Berggren (bas), Vilma Bergkvist (sång) och Amir Manistar (gitarr).

Annons

• Dödstrött
Dödstrött är ett lokalt band vars sound kombinerar grunge med influenser från flera olika musikgenrer, de hämtar inspiration från ikoniska band som Alice in Chains, Tool och Muse. Förbered er på distade gitarrer och känsloladdade låtar.

• Interitus
Interitus är ett metalband från Skellefteå som blandar melodisk blackened death metal och rå, snabb death metal med breakdowns. Om du gillar tung musik så vill du inte missa detta!

• Uncontained Hatred
Uncontained Hatred levererar en snabb och tung blandning av svensk och tidig amerikansk dödsmetall. Har du någonsin lagt örat mot efterbrännaren på en JAS-gripen?

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons