Annons
Sponsrad artikel
Nu kan du se hela utbudet av grus, matjord och sand direkt på Bilfrakts hemsida. "Tanken är också att du direkt på sajten ska kunna räkna ut hur mycket material du behöver till ditt projekt", säger Lina Bäcktorp, transportledare.

Kraftig tillväxt för Bilfrakt i Skellefteå • Lanserar ny webbshop för grus: ”Smidigare för alla”

ANNONS Bilfrakt i Skellefteå har vuxit kraftigt de senaste åren – och fortsätter att utvecklas. Bland nyheterna finns 30 000 kvadratmeter lageryta samt en webbshop där privatpersoner enkelt kan köpa grus, sand och stenmjöl.

Bilfrakt är en anrik lastbilscentral som ägs gemensamt av de åkerier och entreprenörer som är anslutna. Varumärket har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 40-talet.

– Det är ett lokalt och genuint företag som inger förtroende, säger David Holmqvist, produktionsområdeschef i Skellefteå.

Sedan 2018 har omsättningen mer än fördubblats.

Genom sina 35 aktiva delägarföretag i Skellefteå förfogar Bilfrakt över 47 grusbilar, 30 grävmaskiner, 50 hjullastare, 20 logistikbilar samt ett antal specialmaskiner. De tar på sig arbeten som snöröjning, markarbeten och förflyttning av material – men även byggstäd och att skotta tak.

– Verksamheten har vuxit kraftigt de senaste åren, inte minst sedan alla industrisatsningar tog fart. Sedan 2018 har omsättningen mer än fördubblats, säger David.

Elektrifierade fordon

En av dem som är delägare och kör under Bilfrakts flagg är Jens Stenberg på Stenbergs anläggning. Hans företag har varit anslutna till Bilfrakt i över 30 år.

– Det har helt enkelt fungerat bra. Det gör att vi slipper hantera alla stora avtal själv, och istället kan fokusera på att utföra våra jobb. Bilfrakt är även duktiga på att nyttja alla åkares olika kunskaper. Det är inte för inte som Bilfrakt växer, säger han.

Jens Stenberg, delägare i Bilfrakt via Stenberg anläggning, David Holmqvist, produktionsområdeschef i Skellefteå, och Lina Bäcktorp, transportledare.

Bilfrakt försöker också ligga i framkant för att möta den efterfrågan som finns. En del i det är att använda sig av fler elektrifierade fordon.

– Utvecklingen går snabbt och på bara drygt ett år har vi gått från en till fem elektrifierade fordon i flottan. Dels finns det kunder som kräver elfordon, men även vi har som ambition att vara klimatneutrala till 2045 och då gäller det att börja någonstans, säger David Holmqvist.

Det är mycket trevligare att köra gällande ljud och vibrationer.

Jens Stenberg är en av dem som numera delvis kör på el.

– Det fungerar hur bra som helst. En laddning tar mig 28 mil med 40 ton lastat. Dessutom är det mycket trevligare att köra gällande ljud och vibrationer, säger han.

Inom Bilfrakt finns många olika resurser – som till exempel den här trailern som har extra låg markfrigång vilket gör att du kan lasta större maskiner på den. Det går även att justera lastutrymmet från 8 till 14 meter. “Det finns bara ett fåtal liknande i Norrland”, säger Jens Stenberg.

En annan nyhet inom Bilfrakt är att de kan lagra saker åt sina kunder. I Ersmark har de hyrt Metsos gamla lokaler med 30 000 kvadratmeter att förfoga över.

– Det är ett nytt ben i vår verksamhet som gör att vi kan sälja en helhet med både logistik och lagerplats, säger David.

Handla grus och jord online

Ett annat ben som Bilfrakt står på är leverans av grus, sand och jord. Dels har de egna täkter, men köper även in från andra.
Nytt för i år är deras nya webbshop där privatpersoner enkelt kan klicka hem olika typer av material som gårdsgrus, sand till sandlådor, matjord, väg-grus och stenmjöl.

– Tidigare har du behövt ringa in till oss, men nu har vi gjort det enklare med tydliga bilder och beskrivningar. Tanken är också att du direkt på sajten ska kunna räkna ut hur mycket material du behöver till ditt projekt, säger Lina Bäcktorp, transportledare.

Nu blir det enklare att se vilket utbud som finns och möjligt att beställa direkt på bilfrakt.se
I Långviken, ca 10 km söder om Skellefteå, kan du få hjälp att lasta grus, sand eller jord direkt på din släpvagn.

För den som är osäker på vad du vill köpa går det även bra att besöka Bilfrakt i Långviken, cirka en mil söder om Skellefteå. Där kan du klämma och känna på de olika sorterna, och även få hjälp att lasta direkt på din släpvagn ifall mängden är lämplig för det.

– Och annars kan vi så klart frakta hem det direkt till er. Tanken är att det ska vara så enkelt som möjligt, säger Lina.

Du hittar webbshopen på www.bilfrakt.se

Bilfrakt Skellefteå

Adress: Svedjevägen 11, Skellefteå
Telefon: 0910-29 10 00
www.bilfrakt.se

Sponsrad artikel

Hela denna sida är en annons från Bilfrakt.
Sponsrade artiklar är en del av Megafonens utbud av annonser. Vill du också ha en sponsrad artikel? Kontakta oss på info@megafonen.nu eller läs mer på megafonen.nu/annons.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons